Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Beaumont-du-Périgord

Beaumont-du-Périgord ligt in het departement Dordogne in de regio Nouvelle-Aquitène en behoort tot de Périgord Pourpre. Het is een van de mooiste dorpen van de Dordogne. Tijdens de zomermaanden zijn er dan ook veel toeristen in het dorp te vinden. De gezellige winkelstraatjes en de vele bezienswaardigheden maken het dorpje tot een leuke dagtripbestemming.

Beaumont-du-Périgord is een van de vele vestingen of bastides die in deze regio te vinden zijn. De bastides ontwikkelden zich vanaf de 13e eeuw, ze hebben doorgaans hetzelfde vierkante of rechthoekige schaakbordpatroon. Vanaf de vier windstreken komen haaks op elkaar staande straten die op twee evenwijdig lopende hoofdstraten uitkomen, die een centraal plein omsluiten. Beaumont werd in opdracht van de Engelse koning Edward gesticht door Lucas de Thanay, Baljou van Gyuenne. Om de bevolking naar de bastide en z’n omgeving te trekken, beloofde de Baljou de bevolking te bevrijden van de feodale verplichtingen aan de landheer. Dit deed hij door belastingen op te heffen, datums van markten en fairs vast te leggen en de uitvoer van wetten te bevestigen voor de consuls. Op het hoogtepunt had Beaumont-du-Périgord 1800 inwoners.

Beaumont-du-Périgord is een alleraardigst stadje wat een bezoek meer dan waard is, het stadje is mooi gerestaureerd en heeft voldoende winkels, cafés en restaurants om het verblijf te veraangenamen. Van de versterking met zestien poorten is alleen de Porte de Luzier overgebleven. Het plein wordt gedomineerd door de Eglise Saint Front. De vier, door een weergang verbonden torens van geven deze kerk het defensieve karakter. Van ver lijkt de kerk meer op een fort. Het marktplein is omgeven door zeven arcades, bij de bouw in 1227 waren het er nog zestien. Aan de zuidzijde staat een overdekte markt. In de Rue Ratier bevind zich het enige Middeleeuwse huis met winkel in de gehele breedte van het gebouw. Een nauwe steeg leid ons naar een fontein en publiek washuis waar de vrouwen de was deden naast een klooster uit 1700 waarvan de religieuze orde uit Sarlat stamt. In 1818 werd het klooster ziekenhuis. In Rue de Barry woonden de allerarmsten. Elke dinsdag en zaterdag wordt er een markt gehouden op het centrale plein in Beaumont.

Hier ligt Beaumont-du-Périgord

Weersverwachting Beaumont-du-Périgord

vandaag
23° / 17°
morgen
25° / 15°
23 jul
28° / 16°
24 jul
28° / 17°
25 jul
30° / 16°
Meer weer van Beaumont-du-Périgord op klimaatinfo.nl

Meer informatie