Weersverwachting Blaye

vandaag
18° / 14°
morgen
16° / 11°
23 okt
17° / 7°
24 okt
19° / 7°
25 okt
20° / 10°

Blaye

Waar ligt Blaye?

Externe links

De citadel is gratis te bezoeken. Parkeren kan eveneens gratis op verschillende plekken rond de citadel. De Porte Royale is de hoofdentree tot de citadel. Je vindt deze toegang aan de oostelijke kant van het complex. Wat ons betreft is dit de mooiste plek om de citadel te betreden. Je krijgt dan direct een goede indruk van hoe deze verdedigingswerken opgebouwd zijn. De bastions zijn vanaf deze toegangsroute prachtig zichtbaar. Veel toeristen gebruiken de zuidelijke toegangspoort: de Porte Dauphine. Dat komt omdat deze plek direct vanuit het hart van het dorp zelf benaderbaar is.

De Citadel van Blaye is gebouwd tussen 1680 en 1689. Binnen het complex kun je de ruïne van een veel ouder bouwwerk zien: het Kasteel van Rudel dat in de zevende of achtste eeuw gebouwd zou zijn. Binnen de citadel vind je winkeltjes en horeca. In het zomerseizoen kun je hier heerlijk van een hapje of een drankje genieten. Vanaf de citadel heb je een mooi uitzicht op het dorp en de omgeving.

Het plaatsje Blaye zelf is ook een bezoekje waard. Bekijk de oude haven waar de getijden nog duidelijk hun invloed uitoefenen, geniet van een heerlijk glas lokale wijn (je zit hier in een van de beste wijnstreken ter wereld) of ga winkelen in een van de leuke boetiekjes die Blaye kent. Al met al heeft Blaye alles in zich om een bezoek de moeite waard te laten zijn.

Foto's van Blaye