Weersverwachting Saint-Emilion

vandaag
19° / 13°
morgen
17° / 9°
23 okt
16° / 2°
24 okt
19° / 5°
25 okt
20° / 8°

Saint-Emilion

Waar ligt Saint-Emilion?

Externe links

De wijngaarden rond Saint-Emilion vormen al een bezienswaardigheid op zich. Wijnliefhebbers komen graag naar de verschillende chateau’s om wijnen te degusteren en te kopen. Het dorp zelf is echter ook meer dan de moeite waard. Saint-Emilion is een middeleeuws dorpje dat bestaat uit smalle straatjes, leuke pleinen en een aantal historische bouwwerken. Een deel van de oorspronkelijke omwalling is nog intact. Het is een van de weinige plaatsen die in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Een opvallend bouwwerk is de Église monolithe. Deze kerk is uitgehouwen uit een kalkstenen rots. De bijbehorende kerktoren is er later bijgebouwd.

Het meest geliefde plekje van Saint-Emilion is het centrale plein. Hier staan de terrasjes opgesteld waar je een natje en droogje kunt halen. We zullen eerlijk zijn: qua prijs en kwaliteit is dit niet de beste plek om iets te eten. Maar de sfeer is onovertroffen. Op zomerse dagen zie je de tafels rond 12:00 uur volstromen voor de lunch. In de avond is het over het algemeen wat rustiger, omdat veel van de ruim twee miljoen toeristen die Saint-Emilion jaarlijks bezoeken dagjesmensen zijn.

Wat niet zoveel mensen weten is dat Saint-Emilion de plek is waar de originele macarons vandaan komen. Deze amandelkoekjes lijken niet op de hippe gekleurde macarons die via Parijs inmiddels de wereld veroverd hebben. De originele Saint-Emilion macaron is een plat koekje dat gemaakt wordt met eiwit, zout, gemalen amandelen en suiker. Deze variant kun je tegenwoordig nog kopen bij Macarons de Saint-Emilion – Nadia Fermigier. Dit zaakje zit aan de Rue Guadet nummer 9. De macaronzaak die op de gunstigere locatie aan de Rue du Tetre de la Tente ligt, verkoopt hun variant van de gekleurde Parijse macarons.

Foto's van Saint-Emilion