Weersverwachting Nozeroy

vandaag
0° / -1°
morgen
0° / -2°
21 jan
0° / -5°
22 jan
1° / -7°
23 jan
3° / -5°

Nozeroy

Waar ligt Nozeroy?

Externe links

Opvallend is dat een groot deel van de stadmuren van Nozeroy nog steeds overeind staan, inclusief twee toegangspoorten. De bekendste van deze twee toren is de Porte de l’horloge, die in 2008 helemaal in zijn originele staat is gerestaureerd. Het historische deel van Nozeroy, het deel wat binnen de oude stadmuren ligt, is opvallend goed bewaard geblven. De huizen en andere gebouwen lijken er al eeuwen te staan en de smalle straten en stegen doen terugdenken aan een tijd dat er nog geen auto’s door het dorp reden.

Een van de mooiste gebouwen in het dorp is de vijftiende-eeuwse is de Eglise Sint-Antonius de Nozeroy. De ligging van de kerk aan de rand van het dorp, waar hij uitkijkt over de lagergelegen valleien is prachtig. De binnenzijde van de kerk is eenvoudig, maar mooi versiert met barokke details. Let ook even op hoe de glas-in-loodramen van de kerk onderdompelen in een bad van kleuren.

In periodes dat er veel neerslag in gevallen in de omgeving van Nozeroy is de “La cascade du moulin du saut”, die iets buiten het dorp ligt, een echte aanrader. Deze prachtige water maakt een val van maar liefst vijftien meter.

Foto's van Nozeroy