Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Avioth

Niet ver van de grens met België ligt het Franse dorpje Avioth. Dit prachtige dorp in de Franse Ardennen is hoofdzakelijk bekend om zijn schitterende basiliek. De basiliek ligt op de route naar Santiago de Compostella.

De basiliek de Notre-Dame d’Avioth is een prachtige basiliek uit de negentiende eeuw. De basiliek is gebouwd op de plaats waar acht eeuwen lang een kapel te vinden was ter ere van de Onze-Lieve-Vrouw van Avioth. Deze kapel werd veelvuldig bezocht door pelgrims. Van de donaties die deze pelgrims achterlieten en door de inzet van de stichting vrienden van de basiliek de Notre-Dame d’Avioth werd in de negentiende eeuw de huidige kerk gebouwd. De kerk werd in 1993 door Paus Johannes Paules II tot basiliek verheven. De eerste kapel werd gebouwd voor een Zwarte Madonna die door herders in de bossen was gevonden. Deze beschouwden dit als een wonder en lieten de kapel bouwen.

 

Avioth is nog steeds een populaire stopplaats voor pelgrims die naar Santiago de Compostella lopen of fietsen. In het dorp zijn dan ook enkele voorzieningen getroffen om deze pelgrims op te vangen en van een slaapplaats te voorzien.

Ook als je niet van plan bent om door te lopen tot Santiago de Compostella is het dorpje Avioth meer dan de moeite waard om te bezoeken. Je kunt de basiliek van Avioth dagelijks vrij bezoeken maar er worden in de weekenden ook regelmatig gegidste rondleidingen in de basiliek georganiseerd. Tijdens deze rondleiding kom je alles over de Basiliek van Avioth en het dorp te weten.

Hier ligt Avioth

Weersverwachting Avioth

vandaag
18° / 11°
morgen
15° / 8°
5 okt
16° / 6°
6 okt
18° / 6°
7 okt
21° / 9°
Meer weer van Avioth op klimaatinfo.nl

Meer informatie