Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Honfleur

Als je vanaf Nederland naar Normandië rijdt dan is Honfleur het eerste stadje dat je tegenkomt als je de Pont de Normandi over bent. Honfleur ligt aan de rivierbedding van de Seine tegenover de stad La Havre.

Honfleur is een oud stadje dat al ten tijde van de Romeinen bestond. In deze periode was er van de naam Honfleur nog geen sprake maar wel is bekend dat er in deze periode verschillende Gallische stammen in deze regio woonden. In de middeleeuwen komt de naam Honfleur voor het eerst voor in de geschiedenisboekjes. Al in de twaalfde eeuw was Honfleur een belangrijke overslag haven tussen Engeland en de stad Rouen. Het stadje groeide langzaamaan uit tot een belangrijke vissershaven die door zijn strategische ligging ook gebruikt werd als verdedigingsbolwerk om de ingang van de Seine te beschermen.

Vandaag de dag staat Honfleur nog steeds bekend om zijn prachtige haven. Volgens sommige mensen is de oude haven van Honfleur de mooiste en meest authentieke van heel Frankrijk. Bijna alle gebouwen in de stad zijn toegevoegd aan de lijst met culture erfgoed in Frankrijk. Hiervoor moet het stadje ook zijn tol betalen. In de zomermaanden in Honfleur afgeladen met toeristen. Deze komen om het prachtige oude centrum en de vissershaven van Honfleur met eigen ogen te aanschouwen. Het gehele gebied rond de oude haven is gevuld met terrasjes waar je heerlijke fruit de mer en andere Normandische specialiteiten kunt proberen.

In het stadje zijn er meerdere kleine musea te vinden. De meeste van deze musea gaan over het verleden van Honfleur als vissershaven of over de regio waar het stadje in ligt. Een bezoek aan deze musea is niet essentieel maar kunnen een leuke aanvulling zijn aan je bezoek aan Honfleur. Wat je echter niet mag missen is de Sainthe-Catherine. Deze prachtige houten kerk doet nog het meeste denken aan Noorse staafkerk deze zijn erg zeldzaam in Europa. Het is tevens de grootste houten kerk van Frankrijk.

Voordat je een hotel boek in Honfleur bezoek dan eerst even de website Trigavo.nl zo weet zeker dat je de beste prijs betaald.