Weersverwachting Honfleur

vandaag
22° / 16°
morgen
18° / 16°
20 sep
18° / 16°
21 sep
20° / 14°
22 sep
19° / 9°

Honfleur

Waar ligt Honfleur?

Externe links

Vandaag de dag staat Honfleur nog steeds bekend om zijn prachtige haven. Volgens sommige mensen is de oude haven van Honfleur de mooiste en meest authentieke van heel Frankrijk. Bijna alle gebouwen in de stad zijn toegevoegd aan de lijst met culture erfgoed in Frankrijk. Hiervoor moet het stadje ook zijn tol betalen. In de zomermaanden in Honfleur afgeladen met toeristen. Deze komen om het prachtige oude centrum en de vissershaven van Honfleur met eigen ogen te aanschouwen. Het gehele gebied rond de oude haven is gevuld met terrasjes waar je heerlijke fruit de mer en andere Normandische specialiteiten kunt proberen.

In het stadje zijn er meerdere kleine musea te vinden. De meeste van deze musea gaan over het verleden van Honfleur als vissershaven of over de regio waar het stadje in ligt. Een bezoek aan deze musea is niet essentieel maar kunnen een leuke aanvulling zijn aan je bezoek aan Honfleur. Wat je echter niet mag missen is de Sainthe-Catherine. Deze prachtige houten kerk doet nog het meeste denken aan Noorse staafkerk deze zijn erg zeldzaam in Europa. Het is tevens de grootste houten kerk van Frankrijk.

Voordat je een hotel boek in Honfleur bezoek dan eerst even de website Trigavo.nl zo weet zeker dat je de beste prijs betaald.

Foto's van Honfleur