Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel is de spectaculaire berg gelegen in de zee op de grens van Normandië en Bretagne. Naast de abdij is aan de voet van de abdij een klein dorpje verrezen.

Het spectaculairste van Mont Saint-Michel is wellicht nog het zicht op de berg van verre. Omdat het nabijgelegen landschap vrij vlak is zie je de berg al van verre liggen. Moederziel alleen in een grote vlakte van zand en zee rijst daar ineens een abdij uit de golven omhoog. Dit zicht alleen al is de moeite om richting het dorp te rijden. Zet de auto op de grote parkeerplaatsen aan de oevers en loop de laatste kilometers over de speciale weg naar de Mont of kies ervoor de bus of paardentram te nemen. Wil je het echt beleven als de pelgrims van vroeger dan wandel je uiteraard.

 

De abdij van Mont Saint-Michel ligt op het hoogstgelegen punt van het granieten eiland. Rond de 8e eeuw werd op deze berg een kerkje gesticht wat gedurende enkele eeuwen uitgroeide tot een klooster. Vanuit de Kanaaleilanden Guernsey en Jersey werden stenen naar het eiland vervoerd om de abdij verder uit te bouwen. Vanaf de 10e eeuw stond er een echt klooster. De Noormannen die in die periode Normandië koloniseerde bouwden er de huizen aan de voet van de berg bij.

Het dorpje onderaan Mont Saint-Michel is een trappen dorp. Het is alleen te voet toegankelijk en de straatjes bestaan uit vele trappen. Alleen de “ hoofdstraat” is een lange helling. De straatjes zien er nog steeds zo uit als toen in de middeleeuwen honderden pelgrims de berg beklommen op weg naar de abdij. Jammer genoeg wordt deze illusie snel doorboord door de vele souvenirwinkeltjes en toeristische eettentjes. Het is duidelijk waar de dorpsbewoners hier van leven. Ondanks de commercie is het toch een mooi dorpje wat zeker het bezoeken waard is.

Hier ligt Mont Saint-Michel

Weersverwachting Mont Saint-Michel

vandaag
7° / 3°
morgen
6° / 3°
1 dec
6° / 2°
2 dec
7° / 0°
3 dec
8° / 2°
Meer weer van Mont Saint-Michel op klimaatinfo.nl

Meer informatie