Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Touques

Het dorpje Touques ligt in de regio Normandie in het departement Calvados. Het dorpje ligt aan de rivier de Touques waar het zijn naam aan te danken heeft. Het historische deel van het dorp is schitterend.

Het is een oud dorpje dat al bewoond wordt sinds de eerste eeuw na Christus. Enkele Gallo-Romeinse aardewerken resten hebben aangetoond dat Vanuit Touques de Normanisering van Normandië heeft plaatsgevonden. In de buurt van dorp zijn er tevens tekenen gevonden dat deze regio al in de bronstijd bewoond werd. Tegenwoordig staat het dorp voornamelijk bekend om zijn prachtige vakwerkhuisjes. Sommige van deze huizen zijn geschilderd in prachtige pasteltinten terwijl andere nog steeds de schitterende kleur van verduurd hout hebben. Een wandeling door het dorp leert al snel dat er nog meer dan genoeg van deze historische huisjes te vinden zijn.

 

Midden in het dorp staat het kerkje van Sint-Peter dit kleine maar mooie kerkje is gebouwd in de elfde eeuw maar heeft tegenwoordig zijn functie als geloofshuis verloren. Tegenwoordig is er in het kerkje een markt te vinden. De markt met louter luxe goederen is met name door de entourage de moeite waard om te bezoeken. Verder worden er met regelmaat exposities en culturele evenementen in het kerkje gehouden.

Op het marktplein van het dorp is een kleine overdekte markt te vinden. Hier zijn ook enkele gezellige terrasje en de vvv te vinden. Bij de vvv kun je onder andere leuke wandelroutes halen die je mooiste stukjes van de omgeving van Touques laten zien.