Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Villers-sur-Mer

Villers-sur-Mer is een levendige badplaats in het departement Calvados in Normandië. Vooral in de zomermaanden vinden veel toeristen hier hun weg naar toe.

Villers-sur-mer is allereerst een badplaats. Het heeft dan ook prachtige brede zandstranden. Hieraan staan op verschillende plaatsen prachtige oude villa’s die nog uit het begin van de 19e eeuw stammen. Baden in de zee was toen een populair tijdverdrijf onder de aristocratie en werd beschouwd als erg gezond. Nog steeds zijn het vooral liefhebbers van zon zee en strand die hun weg naar Villers-sur-mer vinden. Het dorp loopt ook wat langgerekt langs het strand zodat er altijd wel een plekje te vinden is. In de zomermaanden zijn er in de kleine straatjes allerlei restaurantjes te vinden. De gasten genieten hier van fruit de mer.

 

Rond 1840 werd Villers-sur-Mer bekend onder de vele schilders in de streek. De prachtige zonsondergangen, de badgasten, de kliffen en moerassen in de buurt zorgden voor een grote bron aan inspiratie. Vanuit alle windstreken kwamen kunstschilders naar het dorp om het strand vast te leggen. Nog steeds kent het dorp een groot aantal kunstenaars die hun galeries verspreid hebben over het dorp. Voor wie zelf de mooie natuur in de moerassen, Marais genaamd wil ontdekken zijn er fietsen te huur en routes te verkrijgen bij de vvv. Ook worden er wandelingen met gids verzorgd in het dorp en in de omgeving.

Een dorp in het departement calvados kan natuurlijk niet zonder diverse winkels waarin deze drank verkocht wordt. Naast de Calvados zijn er vele andere heerlijkheden te verkrijgen. In het dorp zijn diverse specialiteiten winkels. Er worden naast verschillende soorten Calvados ook biscuits, snoepjes en uiteraard ook tarte tatins  verkocht.

Hier ligt Villers-sur-Mer

Weersverwachting Villers-sur-Mer

vandaag
18° / 13°
morgen
16° / 14°
13 jul
17° / 13°
14 jul
20° / 11°
15 jul
20° / 13°
Meer weer van Villers-sur-Mer op klimaatinfo.nl

Meer informatie