Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Yport

In het zuidelijke deel van de regio Haute-Normandië ligt het charmante badplaatsje Yport. Het dorp is voornamelijk bekend om zijn prachtige krijtrotsen en zijn kiezelstrand.

Het dorpje zelf stelt op zich niet heel veel voor toch komen er ieder jaar behoorlijk wat toeristen naar Yport. Deze staan hier bijna allemaal in de buurt op campings of verblijven in één van de chambre d’hotes. Met name de campings die bovenop de rotsen liggen zijn een waar fenomeen. Het uitzicht op de krijtrotsen is er fenomenaal met name bij zonsopgang en zonsondergang zorgt dit voor een prachtig uitzicht.

 

In het dorp zelf zijn naast enkele restaurants en enkele toeristische winkels niet veel te vinden. De boulevard van Yport is klein maar mooi dit mede door de blauw wit gestreepte strandhuisjes die er staan. In deze huisjes zijn verschillende horecagelegenheden te vinden. Leuk is ook de strandbibliotheek waar je heerlijk in een strandstoel een boek of een tijdschrift kan gaan zitten lezen. Er is tevens een klein zwembedje voor de kleintjes op het strand. Karakteristiek voor het strand van Yport zijn de boten dier er liggen. Als je op het strand ligt zie je met regelmaat een bootje vertrekken naar de zee. Op de boulevard is tevens het casino van Yport te vinden.

Vanuit Yport kun je mooie lange wandelingen maken over de krijtrotsen. Er vertrekken meerdere wandelingen vanuit het dorp. Sommige van deze wandelingen lopen langs naburige plaatsen zoals Etretat en Fecamp.

Hier ligt Yport

Weersverwachting Yport

vandaag
10° / 7°
morgen
7° / 5°
7 dec
8° / 4°
8 dec
10° / 7°
9 dec
12° / 8°
Meer weer van Yport op klimaatinfo.nl

Meer informatie