Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Grand Case

Grand Case heeft de bijnaam ‘Gourmet Capital’ van het Caribisch gebied gekregen. In dit dorp vind je een hoge concentratie aan goede restaurants waar vooral Franse chefs in de pannen roeren.

Grand Case ligt in het Franse deel van het eiland Sint Maarten, op zo’n tien autominuten van hoofdstad Marigot. Hoewel je in Marigot zeker al lekker kunt eten, is Grand Case dé bestemming op het eiland voor de echte lekkerbek. In Grand Case zijn een aantal uitstekende Franse koks neergestreken die hier garant staan voor een uitstekende vertegenwoordiging van de Franse keuken. Je ziet op de menukaart dan ook veel gerechten voorkomen die je zult herkennen van vakanties in Parijs, de Provence of Bretagne. Niet zelden wordt er een Creoolse twist aan de gerechten gegeven. Sommige gerechten zie je amper terug op de menukaarten vanwege een gebrek aan de juiste verse ingrediënten.

In totaal zijn er ruim twee dozijn aan goede tot zeer goede restaurants te vinden in de hoofdstraat van Grand Case. Deze bevinden zich vrijwel allemaal binnen een loopafstand van zo’n anderhalve kilometer. Tijdens de lunch zijn niet alle restaurants open. In de maanden juli en augustus zijn sommige restaurants zelfs een paar weken gesloten omdat de Franse koks die periode gebruiken om hun familie en vrienden in Frankrijk te bezoeken.

Het dorp is meer dan alleen restaurants. De koloniale bouwstijl van de panden is het bekijken waard, net als de kleine maar prachtige katholieke kerk in het centrum van het dorp. Daarnaast is Grand Case gezegend met een prachtig strand en een helderblauwe zee. Wie hier lekker geluncht heeft die kan daarna lekker uitbuiken op het strand. Bij helder weer kun je het eiland Anguilla zien liggen.

Wie gemakkelijk en low budget wil eten die kan dat ook prima in Grand Case. In het hart van het dorp is er een kleine overdekte eetmarkt waar een viertal zaken zitten. Hier is het de barbecue die de maaltijden voortbrengt: ribben, spiesjes, kippedijen, verse vis en natuurlijk ook kreeft van de barbecue smaken hier heerlijk.

Hier ligt Grand Case

Weersverwachting Grand Case

vandaag
23° / 10°
morgen
25° / 11°
15 jul
26° / 16°
16 jul
26° / 17°
17 jul
30° / 13°
Meer weer van Grand Case op klimaatinfo.nl

Meer informatie