Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Dingle

Dingle is een bijzonder dorpje in Ierland, vooral omdat de bekendste inwoner van Dingle een dolfijn is. Dingle is gelegen op het Dingle schiereiland aan de wilde kustroute die helemaal de westkust van Ierland volgt.  Dingle ligt in het graafschap Kerry, zo’n 70 kilometer vanaf de dichtstbijzijnde grotere stad Killarney.

Dingle was tot 50 jaar geleden niet anders dan veel andere Ierse dorpjes waar de bewoners zich voornamelijk bezighielden met vissen, landbouw en het drinken van een pint Guiness. Totdat Fungie de dolfijn opdook in de baai van Dingle en nooit meer weg ging. Deze speelse dolfijn zoekt graag boten op om in de boeggolven te spelen. Inmiddels gaan er dan ook meerdere keren per dag boten met toeristen op zoek naar Fungie. Zie je hem niet, dan krijg je je geld terug.

Dingle heeft minder dan 2000 inwoners maar is dankzij Fungie zeker niet onbekend bij toeristen. Die hier graag komen voor deze attracties maar ook voor het fotogenieke dorpje. De huizen in het centrum zijn in alle kleuren van de regenboog beschilderd en er is een oude kerk.  Zelfs op een regenachtige dag geeft Dingle nog een vrolijk gevoel aan bezoekers.  De bewoners zijn er verder trots op dat ze ongelofelijk veel pubs hebben waar bijna altijd wel iets te doen is, zoals liveoptredens met Ierse muziek. Ze grappen dat ze in het laagseizoen heel hard werken om die allemaal open te houden en wrijven vervolgens genoegzaam over hun buik.

Sinds een paar jaar heeft Dingle nog een nieuwe attractie. De Dingle Distillery, de eerste nieuw geopende whiskey distillery in tientallen jaren, en naar wat nu blijkt het begin van een revival van de Ierse whiskey cultuur.  De whiskey is zo populair dat deze maar een paar maanden per jaar te vinden is in de winkel.  Je kunt de werkende fabriek bezoeken en dan zelf het opmerkelijke verhaal horen van twee mannen met een visie en uiteraard de whiskey proeven.

Hier ligt Dingle

Weersverwachting Dingle

vandaag
2° / -2°
morgen
2° / 1°
7 dec
3° / 0°
8 dec
3° / -1°
9 dec
6° / 2°
Meer weer van Dingle op klimaatinfo.nl

Meer informatie