Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Capri

Het dorpje Capri is te vinden op het eiland Capri dat op zijn beurt weer te vinden is in de Baai van Napels. Het dorpje en het eiland staan bekend als de jetset bestemming van de Amalfikust. In de winkelstraten van Capri zijn bijna uitsluitend dure designmerken te vinden.

Om Capri te kunnen bezoeken zul je vanaf Napels of een andere plaats in de omgeving met een veerboot naar het eiland moeten varen. Er vertrekken vanaf Amalfi, Sorrento en Positano dagelijks meerdere boten naar het eiland. Eenmaal aangekomen bij het eiland stap je uit bij de Marina Grande een hectisch stukje Capri waar meerdere veerdiensten tegelijk aankomen en de kades gevuld zijn met toeristen die net aangekomen zijn of het eiland weer willen verlaten. Vanaf de Marina Grande vertrekken ook de bootjes naar de Grotta Azzurra, misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van Capri.

Capri bezoeken

Het eiland Capri is een van de drukst bezocht bezienswaardigheden in dit deel van Italië. Dagelijks vertrekken vanaf meerdere plaatsen aan de Amalfikust of de Baai van Napels naar Capri. Voor de meeste toeristen is Capri een dagexcursie. Aan een dag op Capri heb je in principe genoeg om het merendeel van de bezienswaardigheden op het eiland te bezoeken. Veel leuker is het om een paar dagen op het eiland te verblijven. Heb je een hotel op Capri geboekt, dan zul je merken dat de sfeer op het eiland helemaal veranderd als de dagjesmensen het eiland hebben verlaten. 

Om aan de hectiek van de haven te ontsnappen kun je het beste direct de kabelspoorweg naar het hoger gelegen deel van Capri-stad nemen. Kaartjes hiervoor koop je in de haven. Eenmaal boven is al een stuk minder hectisch en kun je gelijk genieten van prachtige uitzichten over het eiland en de Baai van Napels. In Capri kun je verschillende wandelingen langs de bezienswaardigheden van het dorp. Je moet er wel rekening mee houden dat het dorp op een berg is gebouwd. Je zult onderweg behoorlijk wat trappen en steile weggetjes tegenkomen. Het mooiste uitzicht vanuit Capri op het eiland en de lagergelegen delen van het dorp heb je vanaf de Belvedere of Punta Cannone. Heb je geen zin om dat hele stuk naar boven te lopen dan is het uitzicht vanaf de tuinen van Augustus een goed alternatief. Vanuit deze tuinen heb je ook een goed uitzicht op de Via Krupp een prachtige slingerende weg die helemaal tot aan de zee loopt. Helaas is deze weg tegenwoordig niet meer toegankelijk vanwege het gevaar van vallend gesteente.

Om alle geheimen van het eiland Capri te kunnen ontdekken heb je aan één dag zeker niet genoeg, daarom kiezen veel toeristen ervoor om enkele dagen op het eiland te verblijven. Vanuit je eigen hotel kun je dan de verschillende uithoeken van het eiland verkennen. Als s ’avonds de laatste veerdiensten het eiland verlaten valt er een ongekende rust over het eiland.

Hier ligt Capri

Weersverwachting Capri

vandaag
15° / 14°
morgen
18° / 14°
1 dec
19° / 18°
2 dec
18° / 14°
3 dec
14° / 12°
Meer weer van Capri op klimaatinfo.nl

Meer informatie