Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Campania

Mooiste dorpjes van Campania

De regio Campania ligt in het zuidwestelijke deel van Italië en heeft grenzen met de regio’s Puglia, Basilicata, Molise en Lazio. De grootste stad van de regio is de hoofdstad Napels dat de op twee na grootste stad van Italië is. De meeste toeristen die de regio Campagnia bezoeken komen voornamelijk om een bezoek te brengen aan de Amalfikust of aan Pompeï en de Vesuvius. Wil je de mooiste dorpen van de regio wil bezoeken, dan moet je aan de Amalfikust zijn. In deze pittoreske dorpen lijkt de tijd te hebben stilgestaan, smalle weggetjes en steile trappen nemen je mee langs prachtige pleinen, mooie vergezichten en eeuwenoude huizen en kerken.

In de zomermaanden wordt de Amalfikust traditiegetrouw bezocht door miljoenen toeristen. De wegen zijn gevuld met hop on hop off bussen en veerboten brengen de toeristen van het ene naar het andere dorp. Het toeristenseizoen duurt in dit deel van Campania van maart tot en met begin november. Wil je in alle rust van de bijzondere dorpen aan de Amalfikust genieten dan doe je dit het beste zo vroeg of zo laat mogelijk in het seizoen. Om het dorpje Capri te bezoeken ben je verplicht om met een boot naar het eiland te varen. Vanaf de verschillende dorpen en steden in Campania vertrekken er dagelijks meerdere boten naar het eiland Capri.

Amalfi

Campania

Het dorpje Amalfi was ooit een van de belangrijkste handelscentra van Italië en het hoorde tot de vier belangrijkste maritieme republieken van het huidige Italië. Samen met Pisa, Venetië en Genua was Amalfi het handelscentrum van de Middellandse Zee.

Atrani

Campania

Het dorpje Atrani ligt direct naast de populaire toeristische trekpleister Amalfi. Het dorp heeft een mooi strand en een historisch centrum dat zijn oude charme heeft weten te bewaren.

Capri

Campania

Het dorpje Capri is te vinden op het eiland Capri dat op zijn beurt weer te vinden is in de Baai van Napels. Het dorpje en het eiland staan bekend als de jetset bestemming van de Amalfikust. In de winkelstraten van Capri zijn bijna uitsluitend dure designmerken te vinden.

Massa Lubrense

Campania

Massa Lubrense is een dorpje en een gemeente net aan de andere zijde van de Amalfikust in het uiterste deel van de Baai van Napels. Het dorp ligt op iets meer dan tien minuten rijden van het stadje Sorrento.

Positano

Campania

Het dorpje Positano aan de Amalfikust hoort tot de mooiste dorpen van Italië. De ligging van het dorp en de manier hoe de huizen er gebouwd zijn is uniek voor dit stuk van Italië. In de zomermaanden zijn de kleine smalle straatjes in het dorp gevuld met toeristen.

Ravello

Campania

Het dorpje Ravello is te vinden aan de Amalfikust in de regio Campanië. Het dorp behoort samen met Amalfi en Positano tot de drukstbezochte dorpen van dit deel van Italië. In Ravello zijn meerdere bezienswaardigheden te vinden.

Scala

Campania

Het dorpje Scala is te vinden tegenover het populaire dorpje Ravello. Scala is het oudste dorp van de Amalfikust en zou volgens een oude kroniek al gesticht in de vierde eeuw door de Romeinen, hiervoor is overigens geen bewijs gevonden.