Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Atrani

Het dorpje Atrani ligt direct naast de populaire toeristische trekpleister Amalfi. Het dorp heeft een mooi strand en een historisch centrum dat zijn oude charme heeft weten te bewaren.

Net als veel dorpen in de omgeving wordt Atrani in de zomermaanden door veel toeristen bezocht. Toch liggen deze aantallen een behoorlijk stuk lager dan Positano of Amalfi. De stranden van Atrani liggen logischerwijs in de zomermaanden wel vol met toeristen, maar de historische straatjes en trappen van het dorp zijn nog niet afgeladen met toeristen. De twee belangrijkste bezienswaardigheden van het dorp zijn de twee kerken, de Chiesa Santa Maria Maddalena uit de dertiende eeuw en de Chiesa San Salvatore de’ Bireto uit de tiende eeuw. De laatste is voorzien van een dak met de typische geglazuurde tegeltjes zoals je ze in veel dorpen ziet aan de Amalfikust.

Net als veel andere plaatsen aan de Amalfikust was dit deel van Italië al bewoond voor onze jaartelling. Na de uitbarsting van de Vesuvius, dat het einde betekende voor de stad Pompeï, maar ook zeker het leven aan deze zijde van de bergen sterk beïnvloedde trokken de Romeinen weg uit dit gebied. Pas in de tijd van de Republiek Amalfi aan het einde de zesde eeuw vestigden zich weer permanent mensen op deze plaats.

Vanuit Amalfi kun je op twee manieren in Atrani komen, je kunt gewoon de doorgaande weg volgen en dan kom je uiteindelijk in Atrani terecht. De mooiste route is wat ingewikkelder. Dan moet je eerst de lift naar het kerkhof in Amalfi nemen en dan de trappen en smalle stegen naar beneden volgen tot je uiteindelijk in Atrani terechtkomt. Als je dit pad volgt, zul je meerdere verbaasd staan over het fantastische uitzicht dat je over Amalfi en Atrani hebt. Het mooiste uitzicht op het strand van Atrani en het centrale plein is vanaf de doorgaande weg die enkele tientallen meters hoger ligt dan de rest van het dorp

Hier ligt Atrani

Weersverwachting Atrani

vandaag
13° / 12°
morgen
13° / 12°
7 dec
13° / 11°
8 dec
12° / 8°
9 dec
13° / 10°
Meer weer van Atrani op klimaatinfo.nl

Meer informatie