Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Scala

Het dorpje Scala is te vinden tegenover het populaire dorpje Ravello. Scala is het oudste dorp van de Amalfikust en zou volgens een oude kroniek al gesticht in de vierde eeuw door de Romeinen, hiervoor is overigens geen bewijs gevonden.

In de middeleeuwen vormden Scala samen met Ravello de belangrijkste verdedigingswerken van de Amalfikust. De fortificaties werden in de elfde eeuw verwoest door aanvallen door de Normandiër en later door de republiek Pisa. In de dertiende eeuw werden de herstelde fortificaties wederom verwoest door de Sicilianen waarna zo nooit meer herbouwd werden. Na deze periode werd Scala een relatief rustig dorp tot Alphonsus Liguori er in de zestiende eeuw er de Congregatie van de Allerheiligste Verlosser, deze katholieke internationale congregatie staat bekend als de redemptoristen. Ze hebben als doel om diegene die zich verlaten voelen door de kerk weer het evangelie te brengen.

Het dorpje Scala ligt op ongeveer vierhonderd meter boven zeeniveau wat ervoor zorgt dat ja vanuit het dorp prachtige vergezichten tegenkomt op de Amalfikust. Het dorp staat echter bekend vanwege het prachtige uitzicht dat je er hebt op het dorp op de andere kant van de heuvel, Ravello. Vanaf Scala kun je goed de grillige vormen en de bijzondere bebouwing van Ravello zien. Vanaf het terras van Alergo Zi’Ntonio heb je misschien wel het mooiste uitzicht op Ravello.

Vanuit Ravello kun je via een eeuwenoude trap teruglopen naar Amalfi en Atrani. Volgens sommige boekjes zou je meer dan duizend treden moeten afdalen om uiteindelijk weer bij deze kustplaatsjes uit te komen. Onderweg kom je verschillende kleine dorpjes tegen die tot de gemeente Scala horen en de ruïnes van de Sant’ Eustachio basiliek. Deze basiliek stamt uit de twaalfde eeuw toen de macht van de republiek Amalfi op zijn hoogtepunt was. Ondanks dat er niet veel van de basiliek is overgebleven kun je nog wel de oude schoonheid van het gebouw zien. Vergeet niet om even de crypte van de voormalige basiliek te bezoeken, daar vind je enkele tekeningen van hoe de basiliek er in zijn hoogtijdagen moet hebben uitgezien.

Hier ligt Scala

Weersverwachting Scala

vandaag
26° / 22°
morgen
24° / 22°
4 okt
23° / 20°
5 okt
24° / 20°
6 okt
24° / 19°
Meer weer van Scala op klimaatinfo.nl

Meer informatie