Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ravello

Het dorpje Ravello is te vinden aan de Amalfikust in de regio Campanië. Het dorp behoort samen met Amalfi en Positano tot de drukstbezochte dorpen van dit deel van Italië. In Ravello zijn meerdere bezienswaardigheden te vinden.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het dorp is te vinden midden op het centrale plein van Ravello, de Duomo di Ravello. Deze kathedraal is gebouwd in de elfde eeuw in de romaanse stijl. Met name de voorgevel van de duomo heeft nog steeds sterke kenmerken van deze vroege bouwstijl. In de kerk nog twee prachtige versierde preekgestoeltes te vinden, de oudste stamt nog uit de twaalfde eeuw en heeft de tand des tijds goed doorstaan. De andere is iets jonger en is gebouwd in de dertiende eeuw. De spreekstoel rust op zes zuilen die door marmeren leeuwen wordt gedragen. Wie de andere schatten van de kerk wil zien moet een bezoek brengen aan de crypte, hiervoor wordt een kleine entree gevraagd. Vergeet bij het naar buitengaan niet om even een kijkje te nemen bij de bronzen deur die versierd zijn met 27 symmetrische panelen.

Naast de kerk ligt villa Rufolo, deze dertiende-eeuwse villa was behoorlijk vervallen tot in de negentiende eeuw een Schot de villa kocht in de negentiende eeuw. Deze restaureerde de villa in zijn geheel en gaf hem zijn huidige uiterlijk. Vanaf de terrassen van de villa heb je een prachtig uitzicht over de Amalfikust en de omgeving van Ravello. Het mooiste uitzicht heb je vanaf de toren van de villa. Vanaf deze toren kun je goed de grilligheid van de kustlijn van Amalfi zien en het buurdorp Scala. Bijzonder detail over villa Rufolo is dat de componist Wagner tijdens zijn bezoek er geïnspireerd raakt voor zijn opera Parsifal.

Een andere bezienswaardigheid die je zeker niet mag missen is villa Cimbrone, de villa zelf doet tegenwoordig dienst als hotel, maar de tuinen kunnen nog steeds bezichtigd worden. Je moet hiervoor wel een entree betalen. De prachtige aangelegde tuinen van villa Cimbrone vormen een oase van rust in het soms zo hectische centrum van Ravello. Vooral het uitzicht vanaf het terrazza dell’Infinito is indrukwekkend en misschien wel het mooiste uitzicht over de Amalfikust. Andere bezienswaardigheden in de tuinen zijn een kleine tempel van Bacchus en verschillende andere beelden.

Hier ligt Ravello

Weersverwachting Ravello

vandaag
15° / 12°
morgen
15° / 12°
26 mrt
15° / 13°
27 mrt
15° / 10°
28 mrt
15° / 6°
Meer weer van Ravello op klimaatinfo.nl

Meer informatie