Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Positano

Het dorpje Positano aan de Amalfikust hoort tot de mooiste dorpen van Italië. De ligging van het dorp en de manier hoe de huizen er gebouwd zijn is uniek voor dit stuk van Italië. In de zomermaanden zijn de kleine smalle straatjes in het dorp gevuld met toeristen.

Het dorp Positano is samen met het nabijgelegen Amalfi geliefd onder de toeristen. Bij Positano is dit, omdat een groot deel van het dorp autovrij is. De enige weg die door het dorp loopt, is wel druk, maar zo gauw je in de smalle straatjes terecht bent gekomen kom je alleen nog andere voetgangers tegen. Deze straatjes zijn gevuld met gezellige terrassen, leuke kleine winkeltjes en galeries. Blijf je de weg naar beneden volgen dan zul je uiteindelijk bij de kathedraal van Positano en het strand uitkomen. Het zandstrand van Positano ligt in de zomermaanden vol met toeristen die genieten van de warme zee en het prachtige uitzicht op Positano.

De Santa Maria Assunta is zonder twijfel het mooiste en meest dominante gebouw van het dorpje. Vanaf het strand en het water heb je een prachtig zicht op deze prachtige kerk. Het dak van de toren is betegeld met prachtig gekleurde tegeltjes die in dit deel van Italië op bijna iedere kerk te vinden zijn. De binnenzijde van de kerk is versierde met gouden ornamenten. In de kerk hangt een icoon van een zwarte Madonna die geroofd is uit Byzantium door piraten. Volgens de legende zorgde een storm ervoor dat de piraten gedwongen werden aan land te komen bij Postiano. Nadat ze aan land kwamen en het icoon aan de inwoners van het dorp gaven ging de storm liggen.

Tegenwoordig is Positano een van de populairste bestemmingen aan de Amalfikust. Dagelijks zijn er honderden toeristen in de smalle straatjes van het dorpen en op het strand te vinden. De enorme toestroom van toesisten heeft het dorp voornamelijk te danken aan het feit dat de foto’ van het dorp via instagram en andere social media over de hele wereld gaan. Iedereen wil dit bijzondere dorp een keer met eigen ogen aanschouwd hebben. De mooiste foto’s van Positano maakt je echter niet in het dorp zelf maar vanaf de veerboot of vanaf de doorgaande weg die hoog boven loopt. Kijk wel uit want de weg is smal en is weinig tot geen ruimte om er te stoppen.

Hier ligt Positano

Weersverwachting Positano

vandaag
16° / 12°
morgen
14° / 11°
19 apr
13° / 10°
20 apr
15° / 11°
21 apr
15° / 13°
Meer weer van Positano op klimaatinfo.nl

Meer informatie