Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Massa Lubrense

Massa Lubrense is een dorpje en een gemeente net aan de andere zijde van de Amalfikust in het uiterste deel van de Baai van Napels. Het dorp ligt op iets meer dan tien minuten rijden van het stadje Sorrento.

Dit maakt het dorp tot de perfecte uitval plaats aan wie even aan de drukte van deze stad wil ontsnappen. In tegenstelling tot Sorrento en veel andere plaatsen aan de Amalfikust is Massa Lubresse nog niet echt ontdekt door het massatoerisme. Dat is op zich logisch want het dorp heeft niet zoveel te bieden als de meeste plaatsen in deze regio. Toch is er een belangrijke rede om naar Massa Lubrense te komen. Dat is namelijk het schitterende uitzicht op het eiland Capri en het iets verder gelegen Isola d’Ischia. Vanaf het balkon in Massa Lubrense heb je een schitterend uitzicht over deze eilanden en de Baai van Napels. In het dorp zijn meerdere restaurants te vinden die terrassen hebben met dit unieke uitzicht.

In de gemeente Massa Lubrense zijn nog enkele leuke bezienswaardigheden te vinden. Zo vind je Sant’Agata sui Due Golfi een prachtige parochiekerk en een bijzonder klooster. Het dorp dat zijn bijzonder naam dankt aan het feit dat het tussen de Golf van Napels en de Gols van Salerno in ligt. Het klooster van Sant’Agata sui Due Golfi kan bezocht worden, maar houdt er wel bijzondere openingstijden op na. De belangrijkste bezienswaardigheid van het klooster is het indrukwekkende uitzicht en die kun je er altijd zien.
Iets verder gelegen ligt de natuurlijke fjord niet ver van het dorpje Torca. Deze fjord genaamd Crapolla is alleen bereikbaar via een voetpad van ongeveer een kilometer. Daarna moet je ongeveer zevenhonderd treden afdalen om uiteindelijk in de baai te komen, het pad wordt gemarkeerd door geglazuurde tegeltjes, wat ervoor zorgt dat het uitnodigend is om in te zwemmen. Het water in deze baai heeft een bijzonder kleur blauw. Omdat de baai moeilijk te bereiken is, zul je er niet veel andere toeristen tegenkomen. Op het strand zijn slechts enkele bootjes te vinden van lokale vissers en wat oude gebouwen. Tijdens je tocht naar beneden kom je een klein kapelletje tegen.

Hier ligt Massa Lubrense

Weersverwachting Massa Lubrense

vandaag
17° / 13°
morgen
15° / 13°
19 apr
14° / 11°
20 apr
16° / 12°
21 apr
15° / 13°
Meer weer van Massa Lubrense op klimaatinfo.nl

Meer informatie