Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Cinque Terre

Cinque Terre is niet één dorp maar het zijn er vijf. Alle vijf deze dorpjes liggen in de provincie Ligurië aan de Middellandse Zee en zijn met elkaar verbonden door middel van een voetpad. De dorpen worden onderling ook verbonden door middel van een spoorlijn.

Cinque Terre is samen met het dorp Portovenere en de eilanden Palmaria, Tino en Tinetto in 1997 opgenomen op de werelderfgoedlijst van de Unesco. De dorpen van Cinque Terre zijn aan de lijst toegevoegd om hun typische bebouwing in deze ruige kustregio van Italië. De dorpen Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore stammen allemaal uit de late middeleeuwen. Naast de typische bebouwing van de dorpen trekken vooral de rijk gekleurde huizen aan de kust hier de aandacht.

De dorpen liggen in het Nationaal park Cinque Terre. Vanaf de wandelpaden die in door gebied lopen heb je een prachtig uitzicht over de verschillende dorpen. In het park groeien voornamelijk planten die gewoon zijn voor de mediterrane flora. In het park komen er echter ook enkele microklimaten voor waardoor er hier eiken, dennen en kastanjebomen groeien.
De wandelpaden die de verschillende dorpen met elkaar verbinden behoren tot de mooiste wandelroutes van Europa. Tijdens deze wandeling loop je tussen de citroen- en olijfboomgaarden, terwijl je onderweg wordt getrakteerd op de mooiste vergezichten die je maar kan bedenken. De complete route lopen in één dag is alleen voor de meest geoefende  lopers weggelegd. Deze wandeling kun je het beste in enkele dagen maken. De beste periode om te gaan wandelen in Cinque Terre is in het voor en najaar. De zomermaanden zijn over het algemeen te warm om hier lange wandelingen te maken. Bezoek je de dorpen toch in de zomermaanden kun je gebruik maken van de vele prachtige stranden die hier aan de kust te vinden zijn.

De dorpen zijn moeilijk te bereiken met de auto en bieden maar beperkte parkeergelegenheid. Je kunt beter je auto parkeren in het dorp Levanto en van hieruit de trein naar één van de dorpjes nemen.

Hier ligt Cinque Terre

Weersverwachting Cinque Terre

vandaag
23° / 18°
morgen
25° / 16°
16 jun
26° / 16°
17 jun
26° / 16°
18 jun
29° / 16°
Meer weer van Cinque Terre op klimaatinfo.nl

Meer informatie