Weersverwachting Cinque Terre

vandaag
12° / 10°
morgen
12° / 8°
4 dec
11° / 8°
5 dec
11° / 1°
6 dec
5° / 0°

Cinque Terre

Waar ligt Cinque Terre?

Externe links

De dorpen liggen in het Nationaal park Cinque Terre. Vanaf de wandelpaden die in door gebied lopen heb je een prachtig uitzicht over de verschillende dorpen. In het park groeien voornamelijk planten die gewoon zijn voor de mediterrane flora. In het park komen er echter ook enkele microklimaten voor waardoor er hier eiken, dennen en kastanjebomen groeien.
De wandelpaden die de verschillende dorpen met elkaar verbinden behoren tot de mooiste wandelroutes van Europa. Tijdens deze wandeling loop je tussen de citroen- en olijfboomgaarden, terwijl je onderweg wordt getrakteerd op de mooiste vergezichten die je maar kan bedenken. De complete route lopen in één dag is alleen voor de meest geoefende  lopers weggelegd. Deze wandeling kun je het beste in enkele dagen maken. De beste periode om te gaan wandelen in Cinque Terre is in het voor en najaar. De zomermaanden zijn over het algemeen te warm om hier lange wandelingen te maken. Bezoek je de dorpen toch in de zomermaanden kun je gebruik maken van de vele prachtige stranden die hier aan de kust te vinden zijn.

De dorpen zijn moeilijk te bereiken met de auto en bieden maar beperkte parkeergelegenheid. Je kunt beter je auto parkeren in het dorp Levanto en van hieruit de trein naar één van de dorpjes nemen.

Foto's van Cinque Terre