Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ligurië

Mooiste dorpjes van Ligurië

De regio Ligurië ligt in het noordwesten van Italië aan de Ligurische Zee die onderdeel uitmaakt van de Middellandse zee. In het westen grenst de regio Ligurië aan de Franse regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. De streek staat bekend om zijn prachtige kusten en zijn ruige binnenland. Een groot deel van de binnenlanden van Ligurië bestaat uit de Ligurische Alpen. In dit gebied kom je een aantal prachtige dorpje tegen die al vele honderden jaren hier onveranderd liggen. Sommige van de dorpen die in de kustregio van Ligurië liggen zijn opgenomen op de werelderfgoedlijst van de Unesco. De regio is onderverdeeld in vier provincies Genua, Imperia, La Spezia en Savona. In de provincie Genua ligt de stad Genua wat de hoofdstad is van de regio Ligurië.

Cinque Terre

Ligurië

Cinque Terre is niet één dorp maar het zijn er vijf. Alle vijf deze dorpjes liggen in de provincie Ligurië aan de Middellandse Zee en zijn met elkaar verbonden door middel van een voetpad. De dorpen worden onderling ook verbonden door middel van een spoorlijn.

Corvara

Ligurië

Corvara is een klein dorpje in de gemeente Beverino in de provincie La Spezia in de regio Ligurië. In het dorp wonen slechts een handjevol mensen maar er zijn wel meerdere vakantiehuizen te vinden.

Portevenere

Ligurië

Portevenere is een klein dorpje in het noordwesten van Italië in de regio Ligurië. Portevenere  staat samen met Cinque Terre en de eilanden Palmaria, Tino en Tinetto op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

Sestri Levante

Ligurië

Sestri Levante is een groot dorp is het noordwesten van Italië in de regio Ligurië. De plaats ligt in de provincie Genua aan de Middellandse zee. Het is al jaren een populaire toeristische bestemming in Italië