Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Portevenere

Portevenere is een klein dorpje in het noordwesten van Italië in de regio Ligurië. Portevenere  staat samen met Cinque Terre en de eilanden Palmaria, Tino en Tinetto op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

Portevenere is een erg oud dorp dat dateert uit de eerste eeuw voor Christus. In deze periode werd er hier een tempel gebouwd voor de Godin Venus. Op deze plek staat tegenwoordig de Petruskerk. Het kasteel van Portevenere stamt net als de stadmuren uit de twaalfde eeuw na Christus. De visserij is altijd de belangrijkste inkomensbron voor de stad geweest. Tegenwoordig is het toerisme echter de belangrijkste inkomensbron van het dorp.

Het dorp heeft mede door zijn inschrijving op de werelderfgoedlijst van de Unesco een grote aantrekkingskracht op de toeristen. De meeste toeristen die in de regio Ligurië verblijven brengen een bezoek aan dit dorp. Het is dan ook één van de mooiste dorpjes in de provincie La Spezia. Vooral de oude haven van het dorp is een bezichtiging waard. Andere bezienswaardigheden in het dorp zijn het Dorische kasteel de Gotische kerk en de Romaanse kerk.

De Engelse schrijver en dichter Lord Byron heeft hier enkele maanden van zijn leven doorgebracht. Een voormalige grot in de buurt van het dorp werd naar deze schrijver vernoemd.

Hier ligt Portevenere

Weersverwachting Portevenere

vandaag
10° / 7°
morgen
13° / 5°
25 apr
14° / 6°
26 apr
14° / 7°
27 apr
16° / 8°
Meer weer van Portevenere op klimaatinfo.nl

Meer informatie