Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sestri Levante

Sestri Levante is een groot dorp is het noordwesten van Italië in de regio Ligurië. De plaats ligt in de provincie Genua aan de Middellandse zee. Het is al jaren een populaire toeristische bestemming in Italië

Sestri Levante ligt niet ver bij de dorpen Cinque Terre en Portofino vandaan en lijkt qua uitstraling erg op deze dorpen. Sestri Levante is een populaire bestemming bij de toeristen die deze regio aandoen. Vooral de prachtige haven van het dorp trek veel toeristen naar het dorp. Al in de negentiende eeuw had het deze aantrekkingskracht. In het begin van die eeuw heeft de sprookjesschrijver Hans Christian Anderson in Sestri Levante gewoond en gewerkt. Later is de baai indirect naar hem vernoemd, Baia delle Favole wat sprookjesbaai betekend. Er wordt in Sestri Levante ieder jaar de literatuur wedstrijd gehouden en de winnaar hiervan krijgt de HC Andersen prijs.

Het oude deel van het dorp is oorspronkelijk op een eilandengroep gebouwd in de Middellandse Zee. Na de groei van het dorp in twaalfde eeuw werden er delen van het dorp op het vaste land van Italië gebouwd. Tegenwoordig ligt het overgrote deel van het dorp op het Italiaanse vaste land maar is het bekend om zijn eilandbebouwing. Het oude deel van het dorp is nog geheel in authentieke stijl en is geheel autovrij. Het bekendste strand van het dorp is het Baia del Silenzio-strand.

Hier ligt Sestri Levante

Weersverwachting Sestri Levante

vandaag
26° / 24°
morgen
26° / 24°
13 jul
25° / 24°
14 jul
26° / 23°
15 jul
25° / 24°
Meer weer van Sestri Levante op klimaatinfo.nl

Meer informatie