Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Bellagio

Bellagio is een prachtig populair dorpje op de oever van het Comomeer. Het dorpje is met name erg populair bij de toeristen omdat het een van de aankomstplaatsen is van de van de veerdienst die vanaf Menaggio vertrekt.

Belaggio is met name populair omdat er in het dorp veel restaurants te vinden zijn. Een groot deel van deze restaurants zijn te vinden aan de oever van het Comomeer op de boulevard van Bellagio. Het eerste wat je opvalt als je naar Bellagio vaart zijn de prachtige villa’s die aan de rand van het dorp staan. De bekendste villa is de Villa Melzi. In deze villa verbleef de componist Franz Liszt geruime tijd samen met zijn geliefde gravin d’Agoult. De dochter van Franz Liszt en Gravin d’Agoult, Cosima Wagner is in Bellagio geboren.

Een andere beroemde villa in Bellagio is Villa Serbelloni Bellagio. Dit was oorspronkleijk een kasteel dat later is omgebouwd tot villa. Dit gebeurde aan het einde van de vijftiende eeuw. In de zeventiende eeuw werd de villa in zijn geheel gerestaureerd. Later werd het een hotel. Tegenwoordig wordt het hoofdzakelijk gebruikt voor congressen en andere evenementen. Het park dat bij deze villa hoort behoort tot de grootste aan het Comomeer
Bellagio is één van de mooiste plaatsen aan het Comomeer het draagt hierom de bijnaam “de Parel van het Comomeer”.

Een van de mooiste bezienswaardigheden in het dorp is de San Giacomokerk. Deze Romaanse kerk bevindt zich in het historische centrum van het dorp op een plein. In het dorp zelf zijn behoorlijk wat leuke winkeltjes te vinden. Een groot deel van de winkels in dit dorp zijn puur gericht op de vele toeristen die het dorp bezoeken maar er wordt niet de rotzooi verkocht die je er zou verwachten. Er zijn in Bellagio opvallend veel juweliers en winkels met handgemaakte producten te vinden.

Hier ligt Bellagio

Weersverwachting Bellagio

vandaag
25° / 15°
morgen
27° / 17°
27 jun
30° / 19°
28 jun
33° / 21°
29 jun
34° / 20°
Meer weer van Bellagio op klimaatinfo.nl

Meer informatie