Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lombardije

Mooiste dorpjes van Lombardije

Lombardije is een zeer populaire regio in Italië onder Nederlandse toeristen. Lombardije grenst aan de Alpen, de Zwitserse grens en de rivier de Po. Het heeft een aantal prachtige gebieden met mooie meren. Het lago Magiore, Luganomeer, het Comomeer en het Garda meer liggen allemaal in de regio. Stuk voor stuk prachtige gebieden met ieder weer een net even andere cultuur en gevoel. De gebieden rond de meren zijn al eeuwen lang een trekpleister voor toeristen. Prachtige oude mondaine badplaatsen en bijzondere villa’s leveren soms plaatjes van dorpen op. De hoofdstad van de regio is het prachtige Milaan. Ook in het gebied ligt de prachtige wijnregio Valtelina. Een van de stops voor het mooie rode treintje wat een van de hoogste spoortrajecten is in de wereld. De Terenino Rosso brengt je hoog de Alpen in tot maar liefst 2253 meter.

Bellagio

Lombardije

Bellagio is een prachtig populair dorpje op de oevers van het Comomeer. Het dorpje is populair bij de toeristen omdat het een van de aankomstplaatsen is van de veerdienst die vanaf Menaggio vertrekt. Ieder half uur kun je met de boot het dorp bezoeken.

Domaso

Lombardije

Domaso is een klein dorpje in het noordelijke deel van het Comomeer in de regio Lombardije. Het is voor veel toeristen een geliefde bestemming. Dit hoofdzakelijk door de vele campings die er in de buurt van het dorp te vinden zijn.

Gardone Riviera

Gardameer

Hoewel Gardone Riviera is een dorp aan het Gardameer dat tot in de negentiende eeuw nog een onbeduidend dorpje was. Door Gardone Riviera te veranderen in een kuuroord en er een groot hotel weg te zetten, heeft het dorp een groeispurt gehad.

Iseo

Lombardije

Iseo is een dorp en een gemeente op de zuidelijke oever van het Iseomeer, in de regio Lombardije. Net als de meeste plaatsen aan het Iseomeer gaat de geschiedenis van het dorp ver terug in de tijd. In de tijd van de Romeinen was er op deze plaats een belangrijke verbindingsweg.

Limone sul Garda

Gardameer

De prachtige ligging tegen een bergwand aan en de citroenenindustrie hebben van Limone sul Garda een zeer populaire toeristenbestemming gemaakt.

Lovere

Lombardije

Lovere is een van de mooiste dorpen aan het Iseomeer. Het dorp is te vinden in het noordelijke en minder toeristische deel van het meer. Lovere is terug te vinden op de “I borghi più belli d’Italia” de lijst met de allermooiste dorpen van Italië.

Menaggio

Lombardije

Menaggio ligt in de Italiaanse regio Lombardije aan het prachtige Comomeer. Het dorpje Menaggio ligt op de plaats waar de rivier de Sanagra uitkomt. Het is ook een plaats waar je de veerboot voor over het meer kunt nemen met de auto.

Monte Isola

Lombardije

Monte Isola is een eiland in het Lago d’Iseo. Het is het grootste eiland in een Italiaans meer en het is terug te vinden op de “I Borghi Piú belli d’Italia”. De officiële lijst met mooiste dorpen in Italië.

Pisogne

Lombardije

Pisogne is een grotere plaats aan het Iseomeer, in de regio Lombardije. Het stadje is te vinden aan het noordelijke deel van het Iseomeer, op de plaats waar de rivier de Oglio het meer voedt. De vallei die deze rivier heeft uitgesleten is de Val Camonica, die bekend staat om zijn prehistorische rotstekeningen.

Salò

Gardameer

De allereerste keer dat we Salo bezochten waren we op slag verliefd. Vijf jaar later bezochten we dit dorp aan de westelijke kant van het Gardameer opnieuw en zagen dat Salò niets aan schoonheid ingeboet had.

Santa Maria Rezzonico

Lombardije

Gelegen op de oever van het Comomeer aan de voet van de berg Bregagno ligt het pittoreske dorpje Santa Maria Rezzonico. Dit voormalige vissersdorp wordt al vele eeuwen bewoond. Belangrijkste blikvanger is het kasteel.

Sarnico

Lombardije

Sarnico is een groot dorp in het zuidelijk deel van het Iseomeer. Sarnico ligt op de westelijke over van het meer op de plaats waar de rivier de Oglio het meer weer verlaat. Sarnico ligt ongeveer 25 kilometer van de stad Bergamo.

Sirmione

Gardameer

Als er één dorp aan het Gardameer is dat niet mag ontbreken op mooistedorpjes.nl dan is het Sirmione wel. Dit dorp is het drukstbezochte dorp aan het Gardameer.

Tremezzo

Lombardije

Tremezzo is een klein dorpje aan het Comomeer in de provincie Como in de regio Lombardije. Het is een klein dorp waar ongeveer 1.400 mensen wonen. Het stadje is lang een eigen gemeente geweest maar ligt sinds 2014 in de gemeente Tremezinna.

Varenna

Lombardije

Varenna is zonder twijfel één van de mooiste dorpjes aan het Comomeer in de regio Lombardije bij de monding van de rivier de Esino. Het dorpje ligt op de oostelijke oever van het meer en is vrij gemakkelijk te bereiken via een veerpont.