Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Menaggio

Menaggio ligt in de Italiaanse regio Lombardije aan het prachtige Comomeer. Het dorpje Menaggio ligt op de plaats waar de rivier de Sanagra uitkomt. Het is ook een plaats waar je de veerboot voor over het meer kunt nemen met de auto.

Menaggio is een belangrijk dorp aan het Comomeer. Vanuit het Zwitserse Lugano is dit de eerste plaats over de grens met Zwitserland. Bovendien kun je hier met de auto oversteken naar plaatsen als Varenne en Bellagio. Mennagio is al lange tijd een belangrijke toeristische plaats aan het Comomeer. De staatsman Winston Churchill boekte hier al een kamer om in zijn spaarzame vrije tijd het prachtige meer te schilderen. Vooral in de zomermaanden is de badplaats erg populair en vinden vele toeristen de weg naar het sfeervolle plaatsje aan het Comomeer. Er is een mooie langgerekte boulevard waar je in de avonduren mooi kunt slenteren langs het meer.

Menaggio was waarschijnlijk in de Romeinse tijd al bewoond. De Via regina liep langs het dorp en ook de oude stadsmuren, waar her en der nog wat resten van te zien zijn, zijn nog aanwezig. In de eeuwen heen groeide Menaggio uit tot een slaperig stadje. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Menaggio als rebels beschouwd tegenover het Fascitische regime. De Zwarte Brigade martelde en dode enkele van de inwoners, omdat ze tegen het regime waren.

Het dorpje Menaggio is een typisch Italiaans stadje aan het dorp. Mooie huizen met houten luikjes en een sfeervolle boulevard aan het meer. Het is erg prettig hier ’s avonds een stukje te wandelen. Het hart van dorp ligt rondom de piazza Garibaldi. Dit sfeervolle plein heeft enkele leuke restaurants en café’s waar het op warme zomeravonden goed toeven is. oude kerk van Sint Steven heeft een van de meest bijzondere klokkenspelen van het Comomeer en is soms tot ver over het meer te horen.

Hier ligt Menaggio

Weersverwachting Menaggio

vandaag
29° / 21°
morgen
23° / 20°
13 jul
25° / 17°
14 jul
27° / 15°
15 jul
28° / 16°
Meer weer van Menaggio op klimaatinfo.nl

Meer informatie