Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sarnico

Sarnico is een groot dorp in het zuidelijk deel van het Iseomeer. Sarnico ligt op de westelijke over van het meer op de plaats waar de rivier de Oglio het meer weer verlaat. Sarnico ligt ongeveer 25 kilometer van de stad Bergamo.

Net als de andere plaatsen aan het Iseomeer, gaat de geschiedenis van Sarnico helemaal terug tot de prehistorie. Bodemvondsten en vondsten in het meer bevestigen dat Sarnico al in het neolithicum en de bronstijd bewoond werd. De eerste mensen woonden er op primitieve paalwoningen in het meer. In de tijd van de Romeinen komt hier de eerste nederzetting op de oever van het meer. In de negende eeuw was er in Sarnico een vissersvloot te vinden en in de twaalfde eeuw werd er een klooster gebouwd. Later zouden er om de stad te beschermen tegen aanvallen – die er nooit zouden komen – van omliggende machten verschillende verdedigingswerken gebouwd worden. Hiervan zijn de meest vandaag de dag afgebroken, maar wie goed kijk kan er nog wat restanten van ontdekken.

Sarnico heeft een gezellig klein centrum, dat nog steeds dezelfde plattegrond heeft als enkele eeuwen geleden. In de oude straatjes zijn nu winkels en boetieks te vinden. Echte bezienswaardigheden zijn er Sarnico niet te vinden. De San Martinokerk uit de vijftiende is vanwege zijn historische altaar een bezoekje waard. In het centrum van Sarnico, staat de Chiesa di San Paolo. Deze kerk is gebouwd in de resten van een oud kasteel. In de kerk zijn verschillende oude fresco’s te zien en een schilderij van Madonna met kind.

Niet ver van deze kerk is het “Il museo Gianni Bellini” gevestigd in een oud nonnenklooster. in het museum zijn ongeveer 150 religieuze beelden te vinden die door Don Gianni Bellini aan het dorp werden geschonken. 

Hier ligt Sarnico

Weersverwachting Sarnico

vandaag
16° / 5°
morgen
14° / 4°
4 apr
12° / 4°
5 apr
11° / 2°
6 apr
12° / 1°
Meer weer van Sarnico op klimaatinfo.nl

Meer informatie