Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tremezzo

Tremezzo is een klein dorpje aan het Comomeer in de provincie Como in de regio Lombardije. Het is een klein dorp waar ongeveer 1.400 mensen wonen. Het stadje is lang een eigen gemeente geweest maar ligt sinds 2014 in de gemeente Tremezinna.

Het is een populairs dorpje bij toeristen dit hoofdzakelijk door het prachtige hotel wat midden in het dorp staat Grand Hotel Tremezzo. Dit hotel valt met name op door zijn prachtige zwembad dat midden in het Comomeer ligt. Dit is echter niet het bekendste hotel van het dorp. Deze eer gaat naar Hotel Bazzoni werd tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar getroffen door Amerikaanse bombardementen. Tijdens dit bombardement werden zestien burgers van het dorp gedood.

Tremezzo is tegenwoordig een geliefde plaats voor toeristen. Niet alleen om de prachtige hotels die er te vinden zijn maar ook om de verschillende veerdiensten die vanuit het dorp vertrekken. Verder zijn er in het dorp verschillende horecagelegenheden te vinden waar je van al het goede Italiaanse leven kunt genieten. Als je in het dorp bent neem dan ook even de moeite om één van de weggetjes naar boven een stukje op te lopen je wordt er namelijk getrakteerd op een fantastisch uitzicht op het meer.

De mooiste en bekendste bezienswaardigheid van Tremezzo is zonder twijfel Villa Carlotta. Deze prachtige 18de-eeuwse villa De villa is gebouwd door de familie Clerici. De Villa is gelegen aan het meer en heeft een terrastuin die oploopt tot aan het huis. Via verschillende trappen kom je aan de ingang van het huis. Vanuit overal in het huis heb je een prachtig uitzicht over het meer en het aan de overkant gelegen Bellagio. Bij een bezoek aan het huis kun je diverse oude kamers bezoeken die nog zijn ingericht in oude stijl. Sommige kamers hebben prachtige plafondschilderingen en er is in het huis veel kunst te zien. Een van de eigenaren uit de 19e eeuw Gian Battista Sommariva was een fervent kunst verzamelaar.

In de 2e helft van de 19e eeuw ging het huis over in handen van Prinses Marianne van Nassau. Zij kocht de villa voor har dochter als huwelijkscadeau. Charlotte, na wie de villa is vernoemd, legde samen met haar man de prachtige tuin aan die het huis omringd. Als je er voor stat heb je niet in de gaten dat de tuin zo ver doorloopt, maar zoel links als rechts van het huis werden grote stukken grond aangekocht om een botanische tuin aan te leggen. Er zijn prachtige oude bomen te bewonderen en de tuin heeft veel kleine waterloopjes en verrassende paadjes. Zowel de tuin als het huis zijn bij een vakantie aan het Comomeer absoluut een bezoek waard.

Hier ligt Tremezzo

Weersverwachting Tremezzo

vandaag
28° / 19°
morgen
28° / 19°
18 jul
30° / 18°
19 jul
31° / 19°
20 jul
30° / 19°
Meer weer van Tremezzo op klimaatinfo.nl

Meer informatie