Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lovere

Lovere is een van de mooiste dorpen aan het Iseomeer. Het dorp is te vinden in het noordelijke en minder toeristische deel van het meer. Lovere is terug te vinden op de “I borghi più belli d’Italia” de lijst met de allermooiste dorpen van Italië.

De geschiedenis van Lovere gaat terug tot ver voor onze jaartelling. Al in de prehistorie woonden er verschillende rondtrekkende stammen in de omgeving van waar nu het dorp te vinden is. De eerste permanente bewoning kwam al in de vijfde eeuw voor Christus, toen een Keltische stam zich op deze plek vestigde. Later zouden de Romeinen de macht in Castelliere – zoals Lovere indertijd bekend stond – overnemen en zouden blijven tot de val van het Romeinse Rijk. In de middeleeuwen waren het eerst de Lonobarden en later de Franken, die over Lovere regeerden. Door de ligging van het dorp op het snijpunt van verschillende culturen, hebben er in de omgeving van Lovere redelijk wat oorlogen uitgevochten. Dit zorgde ervoor dat Lovere al vroeg versterkte muren, toren en toegangspoorten had. In de tijd van de Venetiaanse overheersing werden deze weer afgebroken, waardoor er nu weinig tot geen overblijfselen van deze versterkingen te zien zijn. Uitzondering hierop is de “la torricella” uit de elfde eeuw.

Vakantie aan het Iseomeer

Lovere aan het Iseomeer is een populaire vakantiebestemming. Dit komt door de rustige ligging van het dorp aan het noordelijke deel van het meer. Door deze ligging is het in Lovere vaak veel rustiger dan in de andere dorpen in de omgeving. Bekijk de mooiste vakantievilla’s in Lovere en omgeving op Belvilla. Liever niet op een huurhuis? Bekijk dan de hotels in het dorp, ons favoriete hotel in Lovere is het La Casa Del Porto, in het centrum van het dorp en kijkt uit over het Iseomeer. 

Er zijn in Lovere verschillende torens te vinden. De bekendste hiervan is de Torre Civica (burgertoren), die gratis beklommen kan worden. Tenminste als de eigenaar aanwezig en de deur voor je open doet. Vanaf deze vijftiende-eeuwse toren heb je een prachtig uitzicht over de lager gelegen delen van het dorp en het Iseomeer. Op de toren zijn de resten te zien van een fresco. Een andere toren die het vernomen waard is, is de Torre degli Alghisi.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in het dorp is de Tadini Academie voor Schone Kunsten (L’Accademia di belle arti Tadini). Deze galerie heeft een indrukwekkende collectie Italiaanse kunst. Belangrijk onderdeel van deze collectie zijn de beeldhouwwerken van Antonio Canova. Naast kunstwerken is er in het museum ook een afdeling te vinden met porselein en een kabinet met oudheden. De Tadini Academie is perfect voor dag met regenachtig weer tijdens je bezoek aan het Iseomeer.

De leukste manier om in Lovere te komen, is met een veerboot. Je ziet het dorp dan al van ver liggen. Eenmaal aangekomen in de veerhaven van Lovere kom je via het Piazza 13 Martiri en de Via Cavalloti in het historische centrum. Vergeet op de terugweg niet om een ijsje te halen bij Centrale.

Hier ligt Lovere

Weersverwachting Lovere

vandaag
18° / 9°
morgen
20° / 12°
13 apr
21° / 12°
14 apr
22° / 13°
15 apr
18° / 13°
Meer weer van Lovere op klimaatinfo.nl

Meer informatie