Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Santa Maria Rezzonico

Gelegen op de oever van het Comomeer aan de voet van de berg Bregagno ligt het pittoreske dorpje Santa Maria Rezzonico. Dit voormalige vissersdorp wordt al vele eeuwen bewoond. Belangrijkste blikvanger is het kasteel.

Santa Maria Rezzonico ligt in de gemeente San Siro, een kleine gemeente waar slechts 1.500 mensen wonen een klein deel hiervan woont in Santa Maria Rezzonico. Het dorp bestaat niet uit veel meer dan enkele steile straten die je van het kasteel naar de oever van het Comomeer brengen. Deze “straten” bestaan hoofdzakelijk uit traptreden waardoor gemotoriseerd vervoer in Rezzonico zo goed als onmogelijk is. Eenmaal de treden of het padje afgedaald kom je bij een strandje of een plekje uit waar je even heerlijk kunt zitten aan het water van het mooie Comomeer. De locals komen hier samen tegen de avond om even heerlijk in het water af te koelen.

Santa Maria Rezzonia is al een erg oud dorpje. Een oud Romeins beeld wat hier gevonden werd van de god Neptunes geeft aan dat plaats al bewoond werd in de Romeinse tijd. In de middeleeuwen ontstond er een klein vissersplaatsje. De kerk uit de 14e eeuw herinnerd hier nog aan. De straatjes en de huizen van Santa Maria Rezzonico lijken uit vervlogen tijden. Grote granieten trappen leiden langs huizen met houtenluiken. Het dorpje lijkt soms te zijn ingeslapen en je vraagt je af of hier na de vissers in de middeleeuwen ooit wel weer eens iemand is komen wonen.

In het dorpje onder de kerk ligt een bijzondere tuin. De Botanische tuin van Il Gardino de Merlo werd ontworpen in 1858 door Johan Manzi. De tuin werd aan gelegd op de steile rots oever van het Como meer en is een geheel van exotische planten op verschillende terrassen met kleine tunnels. De tuin was in de 19e eeuw een toeristische attractie voor adellijke toeristen die er werden rondgeleid. De tuin raakte echter met de jaren in het verval en het duurde tot 2013 voor al eer hij weer werd opgeknapt. Dicht in de buurt ligt ook Villa Camilla. Deze prachtige villa heeft ook een tuin waar je heerlijk kunt ronddwalen. De tuin is op afspraak te bezichtigen.

Hier ligt Santa Maria Rezzonico

Weersverwachting Santa Maria Rezzonico

vandaag
5° / -1°
morgen
4° / 0°
7 dec
4° / -2°
8 dec
3° / 0°
9 dec
5° / 3°
Meer weer van Santa Maria Rezzonico op klimaatinfo.nl

Meer informatie