Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pisogne

Pisogne is een grotere plaats aan het Iseomeer, in de regio Lombardije. Het stadje is te vinden aan het noordelijke deel van het Iseomeer, op de plaats waar de rivier de Oglio het meer voedt. De vallei die deze rivier heeft uitgesleten is de Val Camonica, die bekend staat om zijn prehistorische rotstekeningen.

De omgeving van Pisogne wordt al bewoond sinds de prehistorie. In de tijd van de Romeinen lag Pisogne langs een weg die de stad Brescia en met de noordelijk gelegen plaatsen, dorpen en valleien verbond. In de middeleeuwen werd het dorp meerdere malen verwoest en herbouwd. In de dertiende eeuw, kwam het dorp het dorp onder het bewind te staan van de bisschop van Brescia. Deze gaf zichzelf behoorlijk wat privileges in het dorp, wat ervoor zorgde dat hij er een soort van alleenheerschappij had. Hij zorgde er wel voor dat de stad werd versterkt met muren, torens en stadspoorten. Van deze oude versterkingen is nu nog weinig terug te vinden in de stad, maar wie goed kijkt kan op verschillende plaatsen nog resten van de oude stadsmuren zien.

Vakantie aan het Iseomeer

Pisogne aan het Iseomeer is een populaire vakantiebestemming. Dit komt door de rustige ligging van het dorp aan het noordelijke deel van het meer. Door deze ligging is het in Pisogne vaak veel rustiger dan in de andere dorpen in de omgeving. Bekijk de campings in de omgeving van Pisogne en omgeving op Eurocampings. Liever niet op een camping? Bekijk dan de hotels in het dorp, ons favoriete hotel in Pisogne is het Alveare sul Lago. Dit hotel ligt iets verder de heuvel op waardoor je er een prachtig uitzicht hebt over Iseomeer.

Het huidige centrum van Pisogne stamt uit de zeventiende eeuw. Centraal in het dorp ligt het piazza Corna Pellegrini, op dit plein zijn gezellige restaurants en bars te vinden. In de zomermaanden zijn de terrassen op het plein gevuld met toeristen. Aan het plein staat ook de achttiende-eeuwse Santa Maria Assunta. Het oudste gebouw aan het piazza Corna Pellegrini is de Torre del Vescovo uit de dertiende eeuw. Aan deze toren hing en vroeger kooien, waar de misdadigers werden opgesloten, zodat iedereen kon zien wie zich misdragen had.

Vanaf de veerhaven van Pisogne kun je naar zo goed als alle dorpen varen aan het Iseomeer en naar het eiland Monte Isola. Door de noordelijke ligging aan het meer, gaan deze veerdiensten minder regelmatig. Wil je vanaf Pisogne snel naar een van de andere dorpen aan het Iseomeer, dan kun je het beste de trein pakken. Ieder uur vertrek de trein vanaf het station van Pisogne, met als eindpunt het stadje Iseo. Onderweg stopt hij meerdere keren. 

Bij Pisogne eindigt de “Antica Strada Valeriana”. Deze eeuwenoude weg – waarvan niet precies weet hoe oud hij is – was vroeger de enige verbinding naar de Val Camonica. Deze bijna 25 kilometer lange wandeling start Montecolo en eindigt op het piazza Corna Pellegrini. Onderweg moet je ongeveer 1100 hoogtemeters bedwingen. De route staat op verschillende manieren duidelijk aangegeven. Volgens de legenda zou je ongeveer 9 uur bezig zijn met deze wandeling.

Hier ligt Pisogne

Weersverwachting Pisogne

vandaag
23° / 17°
morgen
25° / 17°
15 jul
26° / 18°
16 jul
24° / 20°
17 jul
25° / 19°
Meer weer van Pisogne op klimaatinfo.nl

Meer informatie