Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Barbara

In het oosten van Italië, in de regio Marche, ligt het prachtige plaatsje Barbara. Het dorp heeft haar naam te danken aan haar patroonheilige, de heilige Barbara.

Barbara voldoet aan alle criteria die wij stellen voor een plek op onze website van mooiste dorpjes. De belangrijkste redenen zijn natuurlijk het geringe aantal inwoners van nog geen 1500 en het dorpse karakter in authentieke stijl die zo kenbaar is voor de regio Marche. Het dorp heeft een relatief groot oppervlak, waardoor het zeer dunbevolkt oogt. Naast een aantal mooie oude gebouwen is ook de landelijke omgeving, met onder andere de vele wijngaarden, zeker de moeite van het bezichtigen waard. Laat je dus verassen door de schoonheid van dit goed geconserveerde dorp en haar prachtige omgeving.

Een ding wat je meteen opvalt als je dit dorp bezoekt is dat het er nog uitziet zoals eeuwen geleden. Het dorp heeft de tand des tijds wondergoed doorstaan. Hierdoor oogt het zeer authentiek en zijn er dan ook een aantal bouwwerken die je zeker even moet bewonderen wanneer je oude dorpskern aandoet. Een van die prachtige bouwwerken is de klokkentoren en de daarbij behorende klok. Wanneer je door een van de authentieke smalle straatjes van de oude dorpskern slentert valt dit gebouw je meteen op. Het hele plaatje klopt, want net als de klokkentoren is ook de omgeving waarin deze is gesitueerd al net zo passend door de goed onderhouden monumentale huisjes. Het dorpje ligt op een heuvel. Hierdoor was het ook lange tijd een belangrijke strategische plek. Dat is iets wat je tegenkomt net voordat je de historische dorpskern wilt binnentreden. De oude muren en torens en de indrukwekkende toegangspoort zijn enkele van de vele sporen die hier nog aan herinneren. De prachtige omgeving kan dan ook vanuit Barbara uitstekend bewonderd worden vanaf de vele uitzichtpunten die er in het dorp te vinden zijn.

Hier ligt Barbara

Weersverwachting Barbara

vandaag
24° / 15°
morgen
27° / 12°
15 jun
30° / 14°
16 jun
30° / 15°
17 jun
29° / 20°
Meer weer van Barbara op klimaatinfo.nl

Meer informatie