Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Marche

Mooiste dorpjes van Marche

De regio Marche, in Nederland ook wel bekend als Marken is te vinden in het centraal-oostelijke deel van Italië aan de Adriatische Zee. In het noorden grenst de regio aan de republiek San Marino. Het westelijke deel van de Marche wordt grotendeels gevormd door de Apennijnen. De hoogste piek in dit deel van het gebergte is met 2476 meter de Monte Vettore
De hoofdstad van de regio Marche is Ancona. Andere noemenswaardige steden in deze regio zijn Ascoli Piceno, Fermo, Macerata en Pesaro. De populairste plaatsen zijn te vinden aan de Adriatische Zee. De regio staat bekend om zijn uitgestrekte kiezelstranden. Toch verblijven de meeste toeristen er niet aan de kust, maar in het binnenland. De regio is erg populair voor het zogenaamde Agriturisme. Toeristen verblijven op boerderijen en eten er in veel gevallen. Deze accommodaties staan bekend om hun kleinschaligheid en het directe contact met de lokale bevolking.

Barbara

Marche

In het oosten van Italië, in de regio Marche, ligt het prachtige plaatsje Barbara. Het dorp heeft haar naam te danken aan haar patroonheilige, de heilige Barbara.

Corinaldo

Marche

In de regio Marche lijkt het wel bezaaid met pittoreske dorpjes die tand des tijds uitstekend hebben doorstaan. Corinaldo mag zeker niet ontbreken wat ons betreft. Het dorp oogt zeer authentiek en ziet er nog uit zoals het er waarschijnlijk ook tweehonderd jaar geleden uitzag.

Loreto

Marche

Marche is een regio die ook grenst aan de zee. Ook hier zijn een aantal prachtige authentieke dorpjes te vinden. Een goed voorbeeld hiervan is het dorp Loreto dat ook bekend staat als een belangrijk katholiek bedevaartsoord.

Mondavio

Marche

Een werkelijke parel van de regio Marche is het prachtige dorpje Mondavio. Deze van oorsprong oude burchtstad wordt gekenmerkt door zijn prachtige ligging en het feit dat elementen van de oude vesting nog zo goed geconserveerd zijn.

Montecaretto

Marche

Een klein dorpje in de regio Marche dat door haar hogere ligging en de kenmerkende kathedraal al van grotere afstand te bewonderen is, is Montecaretto. Door de ligging en de prachtige typische kleuren van de oude gebouwen word je hier als een magneet naartoe getrokken.

Osimo

Marche

Een lange geschiedenis is kenmerkend voor het plaatsje Osimo in de Italiaanse regio Marche. De vrij grote authentieke goed bewaard gebleven kern springt hier voornamelijk in het oog. Verder ligt het dorp in een prachtige groene omgeving waarin ze uitstekend contrasteert.

Ostra

Marche

Een van de prachtige dorpjes uit de regio Marche is Ostra. Het dorp dat sinds 1881 deze naam draagt kent een langere geschiedenis onder de naam Montebodio. Hoewel de naam Ostra ook verwijst vaan een oude Romeinse nederzetting, is dit niet dezelfde plaats.

Serra San Quirico

Marche

In de regio Marche ligt de prachtige oude vesting plaats Serra San Quirico. Het dorp wordt gekenmerkt door haar ligging bovenop een heuvel, waarbij opvallend is dat de bouwwerken wat meer de hoogte ingaan en daardoor uniek ogen.

Sirolo

Marche

Een van de dorpen die direct gesitueerd is aan de kust van de regio Marche is Sirolo. Het dorp torent 125 meter boven de zeespiegel uit en is daarmee zowel vanaf zee als vanaf land prominent aanwezig in het prachtige groene landschap.