Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Corinaldo

In de regio Marche lijkt het wel bezaaid met pittoreske dorpjes die tand des tijds uitstekend hebben doorstaan. Corinaldo mag zeker niet ontbreken wat ons betreft. Het dorp oogt zeer authentiek en ziet er nog uit zoals het er waarschijnlijk ook tweehonderd jaar geleden uitzag.

Ook voor Corinaldo hebben we geen moment moeten twijfelen of deze plaats wel een plek verdiende op onze website. Het dorp telt iets meer dan 5000 inwoners en heeft verder ook alle elementen om in aanmerking te komen voor de titel ‘mooiste dorpje’. Zowel van dichtbij als van iets verder af oogt het dorp als een prachtig restant van het Italiaanse leven in deze regio zoals het er enkele honderden jaren geleden zou moeten hebben uitgezien. Op het juiste moment van de dag is een panorama op dit historische dorp van ongekende schoonheid. Zeker wanneer de zon nog net het dorp in de aandacht zet en met een gouden gloed verguldt.

Een van de bezienswaardigheden die in het oog springen voordat je een stap hebt gezet in de historische dorpskern zijn de prachtige middeleeuwse stadsmuren. Samen met de torens, die deel uitmaken van deze oude stadsverdediging, zijn deze van grote afstand al prominent aanwezig. Vanaf dat moment weet je dat je een typisch authentiek Italiaans dorpje betreedt dat zo kenmerkend is voor de regio Marche. Eenmaal wanneer je het dorpje langs de stadspoort binnen bent gekomen worden je ogen getrakteerd op de smalle soms steile straatjes die worden geflankeerd door authentieke woningen. Ook de typische trapwegen vallen meteen op. Veel plekken in het dorp zijn dermate stijl dat er destijds is gekozen om de straatjes aan te leggen als een trap. De oude dorpskern doet je wanen in lang vervlogen tijden. Normaal is het dorp ook redelijk leeg. Dit is zeker een pluspunt wat betreft het gevoel dat je ergens bent dat nog niet door toeristen is platgelopen. Als je het dorp graag wilt bewonderen in een bruisende setting kun je ervoor kiezen om Corinaldo te bezoeken in de derde week van juli. Dan wordt hier een evenement georganiseerd waarbij typische Italiaanse tradities samenkomen. Mensen lopen hier dan rond in klederdracht tijdens ‘La Contesta del Pozzzo della Polenta’. Dit festival refereert naar de legende van een zak graan die in een put viel, samen met de persoon die deze zak graan door het dorp vervoerde. Het water van de put veranderde in polenta door het graan.

Hier ligt Corinaldo

Weersverwachting Corinaldo

vandaag
27° / 12°
morgen
29° / 13°
4 okt
26° / 14°
5 okt
25° / 16°
6 okt
24° / 17°
Meer weer van Corinaldo op klimaatinfo.nl

Meer informatie