Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sirolo

Een van de dorpen die direct gesitueerd is aan de kust van de regio Marche is Sirolo. Het dorp torent 125 meter boven de zeespiegel uit en is daarmee zowel vanaf zee als vanaf land prominent aanwezig in het prachtige groene landschap.

Als we kijken naar de kenmerken van Sirolo zijn er voldoende voorwaarden om het dorp een plaats te geven op onze website van mooiste dorpjes. Zo telt het dorp zo’n 4.000 inwoners en heeft zeker de oude kern een zeer authentiek karakter. Het is ook nog eens één van de meest oorspronkelijk ogende dorpen aan de kust van de regio Marche. Er zijn in deze regio werkelijk tal van authentieke dorpen, maar aan de kust is Sirolo toch zeker één van de meest in het oog springende dorpen. Laat je verassen door de prachtige oude gebouwen en stranden van Sirolo.

Een van de grootste pluspunten van dit unieke dorp zijn de stranden. Er zijn maar weinig plekken in de regio waar je naast een mooi authentiek dorp te bezoeken ook nog eens de mogelijkheid hebt om lekker de zonnebaden op één van de stranden die het dorp rijk is.
In het dorp zelf zijn ook een aantal prachtige bezienswaardigheden.
De kerk van Sint-Nicolaas van Bari is één van de religieuze in het oog springende bouwweken uit de historische kern van het dorp. De kerk dateert uit 1765 en werd gebouwd op de ruïnes van een kerk die dateerde uit de dertiende eeuw. Ook de prachtige Villa Vetta Marina dat 98 meter hoog is en uitkijkt over de zee mag zeker niet worden overgeslagen. Dit geldt overigens ook voor het theater en de goed bewaarde stadsmuren en torens die nog altijd te bewonderen zijn. Al met al is Sirolo een prachtig authentiek dorp met als bonus haar ligging aan de zee an ruime aanbod van stranden.

Hier ligt Sirolo

Weersverwachting Sirolo

vandaag
25° / 20°
morgen
24° / 20°
26 jun
24° / 20°
27 jun
26° / 20°
28 jun
27° / 22°
Meer weer van Sirolo op klimaatinfo.nl

Meer informatie