Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Loreto

Marche is een regio die ook grenst aan de zee. Ook hier zijn een aantal prachtige authentieke dorpjes te vinden. Een goed voorbeeld hiervan is het dorp Loreto dat ook bekend staat als een belangrijk katholiek bedevaartsoord.

Een aantal ingrediënten hebben ervoor gezorgd dat Loreto niet mag ontbreken op onze website van mooiste dorpjes. Zo telt het dorp rond de 12.000 inwoners en oogt het zeer authentiek. Al van grote afstand zie je het hoger gelegen Loreto aan de horizon verschijnen. Dit mede door de opvallende basiliek en andere historische elementen die al van buiten het dorp fraai ogen. Al deze factoren en nog velen meer hebben ervoor gezorgd dat Loreto een dorp is dat je zeker niet mag overslaan wanneer je de regio Marche bezoekt. Naast de authentieke uitstraling van veraf is ook de oude kern van het dorp zeer de moeite van het bezichtigen waard.

Binnen de muren van Loreto stap je binnen in een prachtig geconserveerde oude kern. Natuurlijk is de Basiliek één van de meest in het oog springende bezienswaardigheden van Loreto. Toch is de aanwezigheid van deze basiliek vooral toe te schrijven aan die andere bezienswaardigheid. Volgens de overlevering is hier namelijk het huis waar Maria geboren zou zijn en een aantal jaren heeft geleefd te vinden in de basiliek. Het huis zou uit Nazareth gehaald zijn en hier weer opgebouwd. Het heilig huis is snel uitgegroeid tot een belangrijk bedevaartsoord waardoor uiteindelijk besloten is dat er een basiliek omheen is gebouwd. Naast deze twee prominente bezienswaardigheden die zorgen voor een grote toestroom van bezoekers heeft de oude kern ook nog vele andere interessante trekpleisters. De gehele oude kern ademt authenticiteit uit en wordt gekenmerkt door prachtige oude gebouwen die pittoreske straten flankeren.

Hier ligt Loreto

Weersverwachting Loreto

vandaag
25° / 16°
morgen
26° / 15°
15 jun
29° / 15°
16 jun
27° / 19°
17 jun
27° / 20°
Meer weer van Loreto op klimaatinfo.nl

Meer informatie