Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ostra

Een van de prachtige dorpjes uit de regio Marche is Ostra. Het dorp dat sinds 1881 deze naam draagt kent een langere geschiedenis onder de naam Montebodio. Hoewel de naam Ostra ook verwijst vaan een oude Romeinse nederzetting, is dit niet dezelfde plaats.

Ostra ligt op prachtige groene locatie en wordt gekenmerkt door een fraaie oude kern die je al van een afstand ziet liggen op een groene heuvel. Ook telt dorp nog geen 7.000 inwoners, waardoor het wat ons betreft aan alle criteria voldoet om een plaats te krijgen op de website van mooiste dorpjes. Het dorp kent ook een lange geschiedenis en is volgens de legende een toevluchtsoord geweest voor mensen die in het jaar 1410 de oorspronkelijke Romeinse nederzetting Ostra ontvluchtten toen deze werd verwoest door de Visigoten. De nabijgelegen heuvel waar het huidige Ostra op te vinden is was in het bezit van de burger Bodio, waardoor het eeuwenlang ook de naam Montebodio heeft gehad.

Naast deze prachtige geschiedenis heeft het dorp ook tal van interessante bezienswaardigheden. Zo is de 33 meter hoge stadstoren zeer kenmerkend voor de oude kern van het dorp. Aan het plein ‘Piazza dei Martiri’ vind je onder andere de kerk van San Francesco. Ook het stadhuis, dat relatief jong is en dateert uit de achttiende eeuw, is één van de mooiere bezienswaardigheden. Net als bij veel van de dorpen uit de regio Marche heeft ook Ostra nog veel van de oude stadsmuren die nog dateren uit de middeleeuwen en vanzelfsprekend zeer kenmerkend voor de authentieke uitstraling van de oude kern van het dorp. Als je dan ook nog geniet van een prachtige wandeling in de directe omgeving van het dorp weet je dat Ostra zeer de moeite waard is om te bezoeken. Bovendien liggen de ruïnes van het oude Romeinse Ostra ook binnen een kleine afstand van het huidige Ostra en is een bezoek hieraan prima te combineren.

Hier ligt Ostra

Weersverwachting Ostra

vandaag
27° / 12°
morgen
30° / 13°
16 jun
29° / 15°
17 jun
28° / 17°
18 jun
32° / 17°
Meer weer van Ostra op klimaatinfo.nl

Meer informatie