Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Montecaretto

Een klein dorpje in de regio Marche dat door haar hogere ligging en de kenmerkende kathedraal al van grotere afstand te bewonderen is, is Montecaretto. Door de ligging en de prachtige typische kleuren van de oude gebouwen word je hier als een magneet naartoe getrokken.

Een kleine 2.200 inwoners telt Montecaretto. Daarnaast kan de ligging van het dorp spectaculair genoemd worden. Het gehele dorp is gesitueerd op een heuvel dat wordt gekenmerkt door groen en authentieke bebouwing. De Kathedraal valt door haar hoogste ligging het meeste op. Als we al deze kenmerken bij elkaar optellen kunnen we niet anders dan een ereplaats vrij te maken voor Montecaretto op onze website van mooiste dorpjes. Het zeer authentiek ogende dorp herbergt een aantal prachtige bezienswaardigheden die het een unieke bestemming maken om Montecaretto zeker niet over te slaan tijdens je bezoek aan de regio Marche.

Vele elementen uit het prachtige gelegen dorp kunnen als bezienswaardigheid beschouwd worden. Zo heb je een prachtig uitzicht over de directe omgeving van het dorp. Het hoogste punt ligt namelijk op 380 meter, waarmee het hoger is dan de directe omgeving. Een belangrijk onderdeel van de vele authentieke bouwwerken hebben een religieuze duiding. Absolute topper hiervan is de kathedraal, maar daarnaast zijn er nog meerdere kerkgebouwen die het dorp opsieren.
Ook zijn er een aantal elementen van de ommuring en de enkele torens goed bewaard gebleven. Opvallend is bijvoorbeeld de mooie ronde toren die het Noordwesten van het dorp flankeert. Ook herbergt het dorp een prachtig stadstheater dat, nadat het dak instortte door overvloedige sneeuwval, in het begin van de negentiende eeuw weer volledige terug in volle glorie is hersteld. Dit is slechts een kleine greep van de vele bezienswaardigheden direct in Montecaretto. Als je dan ook nog de natuurgebieden in de directe omgeving van het dorp meetelt weet je dat je Montecaretto zeker niet moet overslaan wanneer de regio Marche bezoekt.

Hier ligt Montecaretto

Weersverwachting Montecaretto

vandaag
11° / 3°
morgen
17° / 7°
1 dec
20° / 16°
2 dec
17° / 9°
3 dec
9° / 3°
Meer weer van Montecaretto op klimaatinfo.nl

Meer informatie