Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Osimo

Een lange geschiedenis is kenmerkend voor het plaatsje Osimo in de Italiaanse regio Marche. De vrij grote authentieke goed bewaard gebleven kern springt hier voornamelijk in het oog. Verder ligt het dorp in een prachtige groene omgeving waarin ze uitstekend contrasteert.

Hoewel Osimo ruim 30.000 inwoners telt hebben we toch vrij gemakkelijk kunnen besluiten dat het dorp een plek verdient op onze website van mooiste dorpjes. Dat komt vooral door het dorpse karakter van de prachtige oude kern van Osimo. Deze oogt zeer authentiek en herbergt bovendien sporen die 2.500 jaar teruggaan in de tijd. Ook valt op dat de oude kern zeer goed bewaard is gebleven. Zo is zo goed als de gehele stadsmuur nog te bewonderen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de oude kern een oorspronkelijk Italiaans dorps karakter heeft gekregen. Binnen de muren staan een aantal prachtige oude gebouwen waarvan een aantal echte mooie bezienswaardigheden zijn.

Een van de bezienswaardigheden die wat ons betreft net mag worden overgeslagen wanneer je Osimo bezoekt is de oude burgertoren uit de dertiende eeuw. Eigenlijk een soort Italiaanse variant van in onze regio wel bekende belfort. Wat betreft religieuze bezienswaardigheden valt zeker de Kathedraal van San Leopardo op. Dit religieuze gebouw is gewijd aan de eerste bisschop van de stad. Sint Leopard was hier al bisschop in de vijfde eeuw. De oudste delen van deze kathedraal dateren uit de achtste eeuw. Veel sporen uit deze tijd zijn er niet meer. Het zijn slechts enkele stenen uit het fundament. In de loop der eeuwen is het kerkgebouw uitgegroeid tot de kathedraal die ze nu is. Hierdoor kom je een unieke mix van stijlen tegen die dit bouwwerk zo kenmerken. Ook de binnenzijde is de moeite van het bewonderen waard. Andere religieuze gebouwen zijn de Kerk van San Filippo en de Basiliek van San Giuseppe. Naast de hier vermelde bezienswaardigheden herbergt de oude kern nog tal van andere interessant trekpleisters. Vergeet Osimo niet wanneer je hier in de buurt bent.

Hier ligt Osimo

Weersverwachting Osimo

vandaag
13° / 8°
morgen
13° / 5°
25 apr
14° / 5°
26 apr
16° / 7°
27 apr
19° / 9°
Meer weer van Osimo op klimaatinfo.nl

Meer informatie