Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Barbaresco

Barbaresco is een prachtig wijndorp in het zuidelijke deel van de Italiaanse regio Piëmont. Het dorp maakt deel uit van de provincie Cuneo en ligt in de heuvelachtige wijnstreek de Langhe. Vanwege deze ligging is het dorp terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Barbaresco vooral bekend vanwege de wijn die er gemaakt wordt. Deze wijn wordt gezien als een van de beste Italiaanse wijnen. Het is een droge niet mousserende rode wijn, die uitsluitend op het grondgebied van Barbaresco, Nieve, Treiso, Alba en San Rocco gemaakt mag worden. Voor de vervaardiging van barbaresco moet er aan allerlei regels voldaan worden. Zo moet er een minimale beplanting zijn per hectare, mag rendement niet meer dan acht ton per hectare en moet de wijn een minimaal alcoholpromillage van twaalf procent hebben. Voor de barbaresco riserva gelden er nog strengere regels. 

Net als veel andere dorpen in dit deel van Italië is Barbaresco gebouwd bovenop een heuvel. Om in het dorp te komen zul je eerst via aan smalle weg de heuvel moeten oprijden. Eenmaal in het dorp zijn er weinig parkeerplaatsen waardoor je wat verder moet lopen naar het historische centrum. Dit kleine knusse centrum bestaat uit niet veel maar dan enkele staatjes die leiden naar de historische kerk met daarachter de panoramatoren.

Deze uitzichttoren kan tegen betaling bezocht worden. Je gaat eerst met een lift naar de derde verdieping, waar de kassa is. Vanaf hier ga je met een andere lift naar het dak. Vanaf dit dak heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Je ziet in de verte Alba en Nieve liggen. Verder heb je een goed zicht over de wijnvelden en de rivier de Tanaro. Je gaat met de trap naar beneden, terwijl je op iedere verdieping een kleine exposite te zien krijgt. Dit geeft je een goed inzicht over de historie van het dorp en de barbarescowijn. 

Hier ligt Barbaresco

Weersverwachting Barbaresco

vandaag
32° / 21°
morgen
23° / 20°
22 jul
30° / 19°
23 jul
30° / 20°
24 jul
30° / 21°
Meer weer van Barbaresco op klimaatinfo.nl

Meer informatie