Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Piemonte

Mooiste dorpjes van Piemonte

De regio Piemonte ligt in het noordwestelijke deel van Italië en grenst in het noorden aan Zwitserland en in het westen aan Frankrijk. De hoofdstad van de regio is de stad Turijn. De regio staat bekend om zijn prachtige barokke gebouwen die er in heel de regio te vinden zijn. De populairste toeristische trekpleister van de regio is het Lago Maggiore. Aan dit meer zijn enkele van de mooiste dorpjes van Italië te vinden. Zelfs in dit meer is op het eiland Isola dei Pescatori is een prachtig dorp te vinden. De regio staat verder bekend om zijn rijstvelden die tussen de plaatsen Novara en Vercelli te vinden zijn. Het landschap van Piemonte is grofweg in drie delen te verdelen. Als eerste in het noorden het Alpengebied met enkele bergtoppen die boven de vierduizend meter uitkomen. In het zuidoostelijke deel ligt een heuvelachtig gebied. Hiertussen ligt de Po-vlakte waar de grotere steden van de regio te vinden zijn. In het zuidelijke deel van de regio ligt de stad Alba die bekend is om zijn witte truffels. In Piemonte worden enkele van de lekkerste rode wijnen ter wereld geproduceerd. Denk hierbij aan de Barolo en de Barbaresco.

Avigliana

Piemonte

Avigliana is een kleine Italiaanse stad dat onderdeel uitmaakt van het metropool Turijn. Avigliana is te vinden ongeveer twintig kilometer ten westen van Turijn in de Val di Susa. Het dorp is vooral bekend vanwege de Sacra di San Michele die enkele kilometer buiten het dorp ligt op de heuvel van Rivoli.

Barbaresco

Piemonte

Barbaresco is een prachtig wijndorp in het zuidelijke deel van de Italiaanse regio Piëmont. Het dorp maakt deel uit van de provincie Cuneo en ligt in de heuvelachtige wijnstreek de Langhe. Vanwege deze ligging is het dorp terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Barolo

Piemonte

Barolo is een kleine Piëmontse stad in het hart van de Barolostreek, die op zijn beurt weer deel uitmaakt van de landstreek de Langhe. Net als de andere dorpen in de omgeving is Barolo terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Baveno

Piemonte

Aan de westelijke oever van het Lago Maggiore ligt het dorpje Baveno. Het dorp ligt tussen het chique Sestra en de stad Verbania in. Sinds het begin van de negentiende eeuw is Baveno een populaire toeristische bestemming.

Canelli

Piemonte

Canelli is een kleine stad in het zuidelijke deel van de regio Piëmont, in de provincie Asti. Het is net als veel plaatsen in de regio vooral afhankelijk van de wijnproductie. Canelli staat bekend om de productie van de mousserende wijn Spumante.

Cannobio

Piemonte

Cannobio is een prachtig oud dorpje aan de westelijke oever van het Lago Maggiore in de Italiaanse regio Piemonte. Het dorpje bestond al ten tijde van de Romeinse overheersing in de streek. Resten van een oud Romeins Palazzo herinneren hier aan.

Colloro

Piemonte

Colloro is een kleine dorpje uitkijkend over de vallei Ossola niet ver bij het Lago Maggiore vandaan. Het dorpje ligt op de rand van het Nationaal park Val Grande. Dit park behoort de mooiste en uitgestrekste gebieden van Italië.

Entracque

Piemonte

Entracque is een prachtig dorpje in het zuidwesten van de regio Piëmont in de Valle Gesso. Het dorp ligt in het Il Parco Naturale Regionale delle Alpi Marittime, een beschermd natuurgebied tegen de grens met Frankrijk.

Feriolo

Piemonte

In de regio Piemonte aan de westelijke over van het Lago Maggiore ligt het pittoreske dorpje Feriolo. Het dorp ligt aan de baai van Verbania die ook wel bekend staat als de Golf van Borromeo op een steenworp afstand van het dorpje Baveno.

Isola dei Pescatori

Piemonte

Isola dei Pescatori is één van de drie eilanden die behoren tot de Borromeïsche eilanden. Het is tevens de naam van het dorpje dat op dit eiland te vinden is. Isola dei Pescatori is het enige eiland in het Lago Maggiore dat permanent bewoond wordt.

La Morra

Piemonte

La Morra is een prachtig klein dorpje in de provincie Cuneo, dat onderdeel uitmaakt van de regio Piëmont. Het dorp ligt bovenop een heuvel, waardoor het vanaf verschillende plaatsen in de omgeving al van verre te zien is.

Legro

Piemonte

Legro is een klein dorpje op de oostelijke oever van het Lago d’Orta, op een steenworp afstand van het dorp Orta San Guilio. Het is niet echt een mooi dorp, maar de vele kunstwerken maken een bezoek aan Legro de moeite waard.

Monforte d'Alba

Piemonte

Monforte d’Alba is een klein wijndorp in het zuidelijke deel van de regio Piëmont in de landstreek de Langhe. Het dorp staat bekend om de krachtige barolo wijnen die er geproduceerd worden en is hierom terug te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Nieve

Piemonte

Nieve is een van de mooiste dorpjes van Italië. In meerdere top tien lijstjes staat Nieve in de top drie van allermooiste dorpen van het land. Niet zo gek dat het dorp is opgenomen op de “I borghi più belli d’italia” en op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Novello

Piemonte

Novello is een klein dorp met iets minder dan duizend inwoners in het zuidelijke deel van de regio Piëmont. Novello maakt deel uit van de provincie Cuneo en ligt in het heuvelachtige landschap van de landstreek de Langhe. Vanwege deze ligging is het terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Orta San Giulio

Piemonte

Orta San Giulio is zonder twijfel het mooiste dorpje aan het Lago d’Orta en behoort tot de mooiste van Italië. Het dorp is terug te vinden op de “I borghi più belli d’italia”, een officiële lijst met mooiste dorpen van Italië.

Pella

Piemonte

Pella is een prachtig oud dorpje op de westelijke oever van het Lago d’Orta, uitkijkend op het Isola San Guilio. Pella is door zijn ligging aan het Ortameer een populaire toeristische bestemming.

Stresa

Piemonte

Stresa is een prachtig dorpje aan het Lago Maggiore. Het dorp kenmerkt zich door de vele prachtige vijfsterren hotels die er aan de boulevard van Stresa te vinden zijn. Vanuit Stresa heb je een prachtig uitzicht op de Borromeïsche eilanden.