Weersverwachting Canelli

vandaag
8° / -1°
morgen
7° / -1°
7 dec
9° / -2°
8 dec
2° / -6°
9 dec
-1° / -9°

Canelli

Waar ligt Canelli?

Externe links

Het historische deel van Canelli is te vinden op de heuvel die het hart van het dorp vormt. Op het hoogste punt van deze heuvel staat het Castello di Canelli. Al in de elfde eeuw is er deze plaats een kasteel te vinden, maar het huidige kasteel is het resultaat van een renovatie in de vorige eeuw. Jammer genoeg is het kasteel in privébezit en kan het niet bezocht worden. De gevel van het kasteel staat zelfs bijna helemaal verborgen achter een metershoge haag.

In het kleine historische centrum van Canelli op de top van de heuvel is niet veel meer te vinden als twee achttiende-eeuwse kerken en wat prachtig beschilderde huizen en een klein restaurant. Toch is het zeker de steile klim naar boven waard, al was het alleen al voor het prachtige uitzicht dat je er hebt.

Het leger gelegen deel van het dorp heeft een hele andere uitstraling en doet eerder denken aan een moderne stad, dan aan een mooi dorp. Toch zijn de verschillende wijnkelders die je overal in het dorp tegenkomt een belangrijke toeristische trekpleister. In deze ondergrondse kathedralen kunnen miljoenen flessen spumante bewaard worden. In deze kelders ligt de temperatuur het gehele jaar tussen de twaalf en de veertien graden Celsius, wat ideaal is voor de gisting van de mousserende wijn.

Foto's van Canelli