Weersverwachting Cannobio

vandaag
14° / 12°
morgen
15° / 9°
23 okt
15° / 9°
24 okt
14° / 5°
25 okt
14° / 5°

Cannobio

Waar ligt Cannobio?

Externe links

Aan de oever van het Lago Maggiore ligt echter het mooiste religieuze gebouw van het dorpje. Hier staat namelijk de Santa Piëta. De schitterende barokke kerk werd gebouwd ter ere van de piëta(een afbeelding van Maria met een dode Christus) die in 1522 bloedige tranen liet. Volgens de inwoners van dit dorp hebben deze tranen Cannobio beschermd van de pest die in deze periode in de regio heerste. De kardinaal Charles Borromeo gaf na deze gebeurtenissen de opdracht voor de bouw van de kapel. Na de bouw van de Santa Piëta werd het schilderij naar deze kapel overgebracht waar het tot op de dag van vandaag te vinden is.

Door Cannobio stroomt de rivier de Cannobino. Deze rivier maakt dat het dorpje een populaire toeristische bestemming is. Aan de oevers van deze rivier zijn meerdere campings te vinden. Drie kilometer buiten het dorpje ligt de ravijn van Sant’Anna(L’Orrido di Sant’Anna). Deze schitterende ravijn mag je niet missen tijdens een bezoek aan het dorp. De ravijn is ontstaan door de eeuwenlange uithollende effect van de Cannobino. De kloof is op zijn diepst maar liefst vijfentwintig meter diep. Mede hierdoor is de kloof een populaire duikplaats. Het water van de Cannobino is in de kloof bijzonder koud waardoor het op de warmste zomerdagen een heerlijk verkoelend effect heeft.

Aan de oever van het Lago Maggiore zijn enkele mooie stranden te vinden die zijn beloond met een blauwe vlag. Het keurmerk voor de schoonste stranden ter wereld. In de omgeving van de stranden van Cannobino en in het historische centrum van het dorp zijn er een aantal aangename hotels te vinden. Vergelijk de prijzen van deze hotels op Trivago.nl.

Foto's van Cannobio