Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Feriolo

In de regio Piemonte aan de westelijke over van het Lago Maggiore ligt het pittoreske dorpje Feriolo. Het dorp ligt aan de baai van Verbania die ook wel bekend staat als de Golf van Borromeo op een steenworp afstand van het dorpje Baveno.

Feriolo is met name in de zomermaanden een populaire toeristische bestemming. Het dorp is met name populair door de vele campings die er in de buurt van dorp te vinden zijn. In de avonduren leeft het dorpje helemaal op als de campinggasten naar één van de restaurants in het dorp gaan of in één glacerie een ijsje gaan eten. Vanaf de waterkant in Feriolo heb je een prachtig zicht over het Lago Maggiore en de Borromeïsche eilanden.

Feriolo is echter al een oud dorp dat al ten tijde van de Romeinen bewoond werd. hier herinneren de resten van het kasteel van Feriolo aan. Halverwege de negentiende eeuw hebben er twee rampen voorgedaan in het dorp. Eerst verdween door een aardverschuiving in 1876 een groot deel van het dorp naar de bodem van het Lago Maggiore. De resten van de verdwenen huizen zijn nog steeds te zien op een diepte van ongeveer achttien meter. Een jaar later trof de volgende ramp het dorp. Het dorp kwam door een hoge waterstand in het meer voor een groot deel onder water te staan. de vloedlijn van deze dag is nog steeds zichtbaar op de kerk van het dorp. Het waterniveau lag op deze dag zeven meter hoger dan normaal.

Hier ligt Feriolo

Weersverwachting Feriolo

vandaag
19° / 14°
morgen
17° / 14°
16 jun
21° / 14°
17 jun
23° / 15°
18 jun
24° / 16°
Meer weer van Feriolo op klimaatinfo.nl

Meer informatie

klimaatinfo Lago Maggiore
Lago Maggiore bezienswaardigheden
Lago Maggiore voor beginners