Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stresa

Stresa is een prachtig dorpje aan het Lago Maggiore. Het dorp kenmerkt zich door de vele prachtige vijfsterren hotels die er aan de boulevard van Stresa te vinden zijn. Vanuit Stresa heb je een prachtig uitzicht op de Borromeïsche eilanden.

Stresa ligt aan de Borromeïsche Golf van het Lago Maggiore. het dorp wordt voor het eerst in de geschiedenisboeken genoemd in de tiende eeuw na Christus maar hoogst waarschijnlijk werd de plaats waar het dorp nu te vinden is al vele eerder bewoond. In de veertiende eeuw was Stresa uitgegroeid tot dorp en kreeg het een zelfstandige status.

Het dorp kent nog geen vijfduizend inwoners maar in de hotels die langs de boulevard van het dorp staan worden op jaarbasis meer dan honderdvijftigduizend hotelovernachtingen geboekt. Dit zijn met een enkele uitzondering daargelaten allemaal vier of vijf sterrenhotels. In de avonduren worden deze hotels prachtig verlicht wat de mondaine uitstraling van het dorp alleen maar verder vergroot. In het dorp is een gezellig centrum te vinden  met meerdere gezellige restaurants en barretjes. 

Vanuit de haven van het dorp vertrekken er meerdere veerdiensten. De meeste brengen je naar één van de Borromeïsche eilanden. Hiervan is Isola Bella verreweg de populairste. Er gaan echter ook veerdiensten naar de andere zijde van het meer of naar Locarno in Zwitserland.

Net buiten het dorp ligt de kabelbaan naar de Mottarone. Berg is 1491 meter hoog. Eenmaal boven heb je op heldere dagen een schitterend uitzicht op Stresa het Lago Maggiore en het bergachtige landschap erachter.

Hier ligt Stresa

Weersverwachting Stresa

vandaag
20° / 11°
morgen
19° / 13°
15 jun
17° / 14°
16 jun
21° / 14°
17 jun
22° / 14°
Meer weer van Stresa op klimaatinfo.nl

Meer informatie

klimaatinfo Lago Maggiore
Lago Maggiore bezienswaardigheden
Lago maggiore voor beginners
Stresa toeristische informatie