Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Colloro

Colloro is een kleine dorpje uitkijkend over de vallei Ossola niet ver bij het Lago Maggiore vandaan. Het dorpje ligt op de rand van het Nationaal park Val Grande. Dit park behoort de mooiste en uitgestrekste gebieden van Italië.

Colloro is een klein maar prachtig dorpje. In het dorp wonen slechts om en nabij de tweehonderd mensen. Er zijn geen restaurants, cafés of hotels te vinden. Wel staat er één bed & breakfast en worden sommige huizen te huur aangeboden aan toeristen die de Val Grande willen bezoeken. Het meest in het oog springende gebouw in het dorp is de plaatselijke kerk dat als enige gebouw vanuit de vallei te zien is.

Colloro is alleen bereikbaar via een steile smalle bochtige weg vanuit het in het dal gelegen Premosello. Eenmaal boven in het dorp aangekomen kom je in een wirwar van smalle straatjes terecht waarvan de meeste niet geschikt zijn om met een auto doorheen te gaan. De manier om hier weg te komen is op het kleien parkeerplaatsje bij de kerk te draaien en dezelfde weg weer terug te nemen. De smalle straatjes in het dorp zijn bestraat voor het voor deze regio zo typische  leisteen soort.

Vanuit het dorp gaat er nog een weg richting de Val Grande. Deze weg is echter nog steiler en smaller dan de weg naar het dorp en daarom niet geschikt voor alle auto’s. Dit maakt Colloro echter wel een perfecte uitvalsbasis voor wandelaars die de Val Grande willen bezoeken. In het gebied kunnen meerdaagse wandelingen gemaakt worden. Let wel op deze wandelingen zijn over het algemeen niet geschikt voor beginnende wandelaars. Tijdens de wandelingen kom je langs prachtige watervallen en schitterende bergbeekjes.

Hier ligt Colloro

Weersverwachting Colloro

vandaag
21° / 12°
morgen
20° / 13°
26 jun
20° / 14°
27 jun
24° / 13°
28 jun
24° / 15°
Meer weer van Colloro op klimaatinfo.nl

Meer informatie