Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Baveno

Aan de westelijke oever van het Lago Maggiore ligt het dorpje Baveno. Het dorp ligt tussen het chique Sestra en de stad Verbania in. Sinds het begin van de negentiende eeuw is Baveno een populaire toeristische bestemming.

In de negentiende eeuw stond Baveno voornamelijk bekend als kuuroord voor de rijkste der aarde. Deze rol is tegenwoordig weggelegd voor het nabij gelegen Sestra. In het dorp zijn nog steeds veel tekenen te vinden van vroeger grandeur van het dorp. Zo beschikt het dorp over een statige boulevard en zijn er enkele schitterende villa’s te vinden. Aan het einde van de boulevard is een kleine speeltuin te vinden met stenen slang die over een deel van de boulevard heen kronkelt.

Vanaf de restaurants die aan de boulevard van Baveno staan heb je een prachtig uitzicht op de Borromeïsche eilanden die in de avonduren schitterend verlicht worden. Vanuit Baveno vertrekken er met regelmaat veerboten naar deze eilanden.
In het historische centrum van het dorp op een steenworp afstand van de boulevard ligt het kerkplein van Baveno met hierop de parochiekerk van de Heiligen Gervasio en Protasio (Chiesa dei SS Gervaso en Protaso) en een doopkapel. Aan de zijkant van het plein bevindt zich een galerij met prachtig versierde bogen en enkele prachtige fresco’s. Op dit plein bevind zich tevens de plaatselijke toeristische informatie. In de parochiekerk worden met regelmaat klassieke concerten georganiseerd.
Baveno is beroemd om zijn roze graniet uit de Monte Casmoscio vele beroemde gebouwen over heel de wereld zijn vormgegeven met het graniet uit deze groeve.

Hier ligt Baveno

Weersverwachting Baveno

vandaag
28° / 20°
morgen
22° / 17°
13 jul
22° / 16°
14 jul
25° / 16°
15 jul
27° / 17°
Meer weer van Baveno op klimaatinfo.nl

Meer informatie

klimaatinfo Lago Maggiore
Lago Maggiore bezienswaardigheden
Lago Maggiore voor beginners
wikipedia