Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pella

Pella is een prachtig oud dorpje op de westelijke oever van het Lago d’Orta, uitkijkend op het Isola San Guilio. Pella is door zijn ligging aan het Ortameer een populaire toeristische bestemming.

De geschiedenis van Pella gaat terug ver voor onze jaartelling. Al in de vierde eeuw voor Christus was er op deze plaats een nederzetting te vinden en de omgeving van Pella wordt al bewoond vanaf de achtste eeuw. Er zijn in de omgeving van het dorp meerdere gedateerde munten en asurnen gevonden uit de periode net na Christus. Het dorp zou pas een echte rol van betekenis gaan spelen in de late middeleeuwen. Vanaf deze periode was er op het Isola San Guilio een klooster te vinden. Vanaf Pella kun je vrij gemakkelijk naar het eiland varen.

Nog steeds is Pella samen met Orta San Guillio de belangrijkste levensader van Isola San Guilio. Niet alleen de toeristen die dagelijks in groten getale het eiland bezoeken, komen via een van deze twee dorpen naar het eiland, maar ook voor de inwoners is het een belangrijke manier van vervoer. Vanuit de haven van Pella vertrekken meerdere malen per uur veerdiensten naar het eiland en naar het tegenovergelegen dorp Orta San Guilio.

Pella heeft een mooi historisch centrum, dat voor het grootste deel bestaat  uit de boulevard van Pella. Op de boulevard worden met regelmaat gezellige markten georganiseerd en heb je vanaf het terras een prachtig uitzicht over het Lago d’Orta. De oudste nog steeds bestaande delen van het dorp zijn te vinden iets verder landinwaarts. Daar kom je een brug uit de zestiende eeuw tegen en een kerk uit dezelfde periode.

Ver boven het dorp ligt het heiligdom van Madonna della Sasso. Dit bijzondere religieuze bouwwerk stamt uit het begin van de achttiende eeuw. Vanaf het balkon voor de kerk heb je een prachtig uitzicht over het Lago d’Orta en het dorp Pella.

Hier ligt Pella

Weersverwachting Pella

vandaag
15° / 5°
morgen
14° / 4°
3 apr
15° / 4°
4 apr
11° / 1°
5 apr
11° / 0°
Meer weer van Pella op klimaatinfo.nl

Meer informatie