Weersverwachting Pella

vandaag
6° / 0°
morgen
8° / 0°
21 jan
5° / 0°
22 jan
3° / -2°
23 jan
3° / -3°

Pella

Waar ligt Pella?

Externe links

Nog steeds is Pella samen met Orta San Guillio de belangrijkste levensader van Isola San Guilio. Niet alleen de toeristen die dagelijks in groten getale het eiland bezoeken, komen via een van deze twee dorpen naar het eiland, maar ook voor de inwoners is het een belangrijke manier van vervoer. Vanuit de haven van Pella vertrekken meerdere malen per uur veerdiensten naar het eiland en naar het tegenovergelegen dorp Orta San Guilio.

Pella heeft een mooi historisch centrum, dat voor het grootste deel bestaat  uit de boulevard van Pella. Op de boulevard worden met regelmaat gezellige markten georganiseerd en heb je vanaf het terras een prachtig uitzicht over het Lago d’Orta. De oudste nog steeds bestaande delen van het dorp zijn te vinden iets verder landinwaarts. Daar kom je een brug uit de zestiende eeuw tegen en een kerk uit dezelfde periode.

Ver boven het dorp ligt het heiligdom van Madonna della Sasso. Dit bijzondere religieuze bouwwerk stamt uit het begin van de achttiende eeuw. Vanaf het balkon voor de kerk heb je een prachtig uitzicht over het Lago d’Orta en het dorp Pella.

Foto's van Pella