Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Entracque

Entracque is een prachtig dorpje in het zuidwesten van de regio Piëmont in de Valle Gesso. Het dorp ligt in het Il Parco Naturale Regionale delle Alpi Marittime, een beschermd natuurgebied tegen de grens met Frankrijk.

Entracque is een klein dorp met minder dan duizend inwoners. Het heeft een gezellig idyllisch autovrij centrum, met enkele kleine winkels en restaurants. In de zomermaanden zijn het voornamelijk toeristen die je tegenkomt in de straten van Entracque. Dit is al zo sinds de negentiende eeuw toen het bergbeklimmen en bergwandelen aan populariteit won. Vanuit het dorp kun je in de zomermaanden prachtige bergwandelingen maken door de Valle Gesso. Vanuit Entracque heb je de mogelijkheid om naar verschillende meerdaagse wandelingen langs trekkershutten te maken. Is dit te hoog gegrepen dan zijn er ook genoeg kortere wandelingen te vinden.

Het centrum van Entracque kenmerkt zich door de vele kleine straatjes met vrolijk geschilderde huizen. Veel van deze huizen, hebben door de jaren heen hun oorspronkelijke uiterlijk weten te behouden. Gekleurde huizen, met houten balkons en luiken. Opvallend zijn de religieuze muurschilderingen die je vooral in het centrum van het dorp tegenkomt. Ook de verschillende religieuze gebouwen in Entracque hebben prachtige fresco’s op de muren. 

In de winterperiode is het dorp vooral in trek bij wintersporters, bij het dorp zijn twee skiliften te vinden die onderdeel uitmaken, van een van de grootste skigebieden van Italië. Het skigebied is op zichzelf staand niet van heel hoog niveau, maar in combinatie met de omliggende gebieden wint het ieder jaar aan populariteit. 

In de omgeving van Entracque ligt de Monte Argentera. Dit is met een hoogte van 3297 de hoogste berg van het Italiaanse deel van de Zee-Alpen. In 1879 werd deze Alpenreus voor het eerst bedwongen, nu er makkelijker routes zijn gevinden, is hij geschikt voor de minder ervaren bergbeklimmer.  

Hier ligt Entracque

Weersverwachting Entracque

vandaag
12° / 10°
morgen
14° / 11°
26 jun
18° / 12°
27 jun
19° / 14°
28 jun
20° / 15°
Meer weer van Entracque op klimaatinfo.nl

Meer informatie