Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La Morra

La Morra is een prachtig klein dorpje in de provincie Cuneo, dat onderdeel uitmaakt van de regio Piëmont. Het dorp ligt bovenop een heuvel, waardoor het vanaf verschillende plaatsen in de omgeving al van verre te zien is.

Het historische centrum van La Morra is te vinden op de hoogte delen van de heuvel, binnen de oude stadsmuren. Van deze historische stadsmuren zijn nog verschillende delen bewaard gebleven. De historische straatjes in het centrum La Morra zien er nog precies zo uit als honderden jaren geleden. Als je deze straatjes volgt naar boven kom je uiteindelijk uit bij de klokkentoren van La Morra en loop je zo het Piazza Castello op. Vanaf dit plein heb je misschien wel het allermooiste uitzicht van de hele regio, volgens de dorpelingen is alleen het uitzicht vanaf de klokkentoren nog mooier. 

Niet ver van het plein staat de chiessa San Martino, uit de tweede helft van de achttiende eeuw. Binnen in deze kerk is een altaarstuk te vinden Giovanni Aliberti, een van de beroemdste barok- en rococo-schilders in dit deel van Italië. 

Net als de andere dorpen in dit del van het heuvelachtige landschap van de Langhe staat La Morra bekend om zijn uitstekende wijnen. Op verschillende plekken in het dorp kun je wijnproeverijen doen met lokale wijnen. Tijdens deze proeverijen kom je alles te weten over het verschil tussen de verschillende wijnen die hier produceert worden en aan welke specifieke regels een wijn moet voldoen. Volgens de kenners zijn de wijnen uit La Morra elegant, soepel en harmonieus. 

De klokkentoren van la Morra is in de achttiende eeuw gebouwd op de resten van het kasteel van de familie Falletti. Dit kasteel van de voormalige heersers van La Morra en een groot deel van de Langhe, word verwoest door de Fransen. De klokkentoren is een deel van het jaar geopend voor het publiek, helaas was hij gesloten toen we het dorp bezochten. Volgens sommige heb je vanaf deze toren het allermooiste uitzicht van de hele regio. Voor ons in ieder geval een rede om nog eens een bezoek te brengen aan La Morra.

Hier ligt La Morra

Weersverwachting La Morra

vandaag
28° / 19°
morgen
29° / 18°
15 jul
29° / 19°
16 jul
30° / 19°
17 jul
32° / 20°
Meer weer van La Morra op klimaatinfo.nl

Meer informatie